Vad är en mobil MRI?

September 15

En mobil MRT är en bärbar version av den stationära magnetisk resonanstomografi (MRI) maskin. Denna maskin används för att skanna olika kroppsdelar och organ - såsom hjärnan, knä eller axel - för att bedöma skadorna. MR är en icke-invasiv medicinsk åtgärd, och det ger en mer detaljerad bild än de som tillhandahålls av röntgen, ultraljud eller beräknad axiell tomografi (CAT) scan-teknik. Den mobila MRI och den stationära MRI maskin både leverera en tredimensionell bild som kan avslöja mer detaljer än andra typer av bildutrustning.

Den mobila MRT kan vara en fristående enhet eller en MRI släpvagn, som är en mobil MRI inrymd inuti en trailer för enkel transport. Dessa mobila enheter är ofta köps eller hyrs av mindre sjukhus och klinikgrupper eller som en tillfällig ersättning för funktionsstörning stationär MR-utrustning. Den magnetkamera kan vara en öppen struktur som går runt den kroppsdel ​​som ska skannas, eller det kan vara en lång, slutna rör. Den öppna stil mobila MRI är extremt portabel och oftast sätts upp i ett särskilt rum för kliniken eller sjukhuset. Röret stil av mobila MR brukar ses i en MRI trailer, och patienten måste ange trailern för hans eller hennes MRT.

Det finns starka magneter som används i en MRI, så släpet är ofta klädda med bly för att förhindra störningar med närliggande utrustning. Dessa starka magneter har också potential att skapa allvarliga problem för en patient som har implanterat metallanordningar, proteser eller smycken, så MRI tekniker är i allmänhet mycket noggrann i förhör patienten om sådana poster innan du utför en skanning förfarande MRI. Magneterna används för MRI är fullt kapabel att rubba metalliska enheter och proteser eller ens rippa en piercing ur patientens kropp.

Stationär MR-utrustning är mycket dyra att köpa, driva och underhålla. Många mindre sjukhus och kliniker har inte råd att köpa stationär MR-utrustning, men de har fortfarande enstaka behov av MRT. Mobil MR-utrustning eller en MRI trailer gör det möjligt för en läkare som arbetar i dessa sjukhus att erbjuda lämpliga tester för sina patienter utan att kräva sjukhuset eller kliniken för att spendera de extra pengar för en permanent installation MRI.

Med mobil MR-utrustning eller en MRI släpvagn, kan man MRI enhet delas av flera kliniker och sjukhus. Den mobila MR transporteras från en plats till en annan på en planerad rotation eller på ett behov när det behövs. De olika sjukhus och kliniker som delar den mobila MR alla delar kostnaderna för inköp, drift och underhåll av utrustningen, vilket sänker kostnaderna med varje part i avtalet.

  • En MR-undersökning av hjärnan.
  • Mobil MRI-enheter saknar infrastruktur traditionella sviter, men deras mekanismer fungerar på samma sätt.
  • En MR Maskinen använder ett magnetfält och radiovågor för att skapa bilder av inre organ och benstrukturer.