Vilka är de olika typerna av Personliga hygien för barn?

March 7

Olika typer av personlig vård för barn hör produkter för munhygien, grooming, och bad och kroppsvård. Skillnaderna mellan personlig vård för barn och liknande produkter avsedda för vuxna varierar. I vissa fall är den primära skillnaden mellan vuxen och barn produkter hur produkten förpackas och saluförs. I andra fall, till exempel med tandborstar, kan produkten minskas i storlek för att göra det lättare för ett barn att använda och manövrera. Andra skillnader kan omfatta användning av barnvänliga dofter eller eliminering av doft helt liksom formuleringar som minskar ett barns exponering för potentiellt farliga kemikalier.

Munhygien personlig omvårdnad för barn innehåller vanligtvis poster såsom tandborstar, tandkräm, och även barnvänlig munvatten. Som mycket små barn kan svälja munvatten och tandkräm, vissa tillverkare formulera dessa produkter med säkrare ingredienser som sannolikt inte vara giftig för ett barn. Till exempel, är munvatten för barn vanligtvis alkoholfritt. Vissa munvårds tillverkare har också utvecklat fluorfria tandkräm avsedda att användas av mycket små barn. Dessutom är dessa produkter är ofta smaksatt annorlunda än vuxna tandkräm och munvatten, med betoning på fruktiga smaker att uppmuntra barn att borsta tänderna regelbundet.

Ett annat viktigt område för personlig vård för barn ingår bad- och kroppsprodukter. Dessa produkter inkluderar tvål, schampo och body lotion. Det som skiljer dessa produkter från vuxna formuleringar varierar beroende på produkt. I vissa fall, tillverkare gör en punkt att endast använda mycket grundläggande ingredienser som sannolikt inte irritera barns hud eller utgör ett hot mot ett barns hälsa. I andra fall kan produktskillnader vara mer estetiskt, och produkterna kan funktionen dofter och produktdesign som tilltalar barn. Till exempel kan en linje av badprodukter införliva gemensamma seriefigurer i sin förpackning.

Personliga hygienprodukter avsedda för barn kan också variera per åldersgrupp. Spädbarn och mycket små barn, till exempel, kan ha mycket känslig hud som kräver användning av lotioner och krämer som har formulerats för att minimera risken för utslag eller andra allergiska reaktioner. Å andra sidan, pre-adolescent och ungdoms barn har olika behov, inklusive behovet av kroppen lukt kontroll och ansikts-och kropps hårborttagning. Vissa tillverkare har utvecklat produkter speciellt för dessa marknader för att uppmuntra god grooming och personlig hygien. Liksom andra typer av personlig vård för barn, dessa produkter har oftast mer färgglad förpackning samt dofter som tilltalar tonåringar, även om deras formuleringar är inte mycket annorlunda än produkter avsedda för vuxna.

  • Baby schampo är ett exempel på en personlig barnomsorg produkt.
  • Munhygien, grooming och kroppsvårdsprodukter finns tillgängliga för barn.
  • Spädbarn och småbarn ofta har känslig hud.
  • Barnvänligt munvatten kan bidra till att förebygga tandköttet och tand smärta.