Vad är en Clay Riskokare?

February 26

En lera riskokare är en lera lerkruka eller pott som används för att koka ris. En typ av lera riskokare placeras på spisen eller i ugnen. En annan typ sitter lerkruka i en långsam spis, vilket kockar riset i långsam, jämn takt. Båda typerna är bjudet för att producera anbud, välsmakande ris. En fördel med båda typerna av lera spisar är att de kan användas för framställning av andra än ris livsmedel.

Leran lerkruka kan placeras på en öppen eld, vilket gör det lämpligt för camping resor. Leran absorberar värmen genom botten av krukan och jämnt kockar vad maten placeras i den. Den vanligaste livsmedel är ris, men leran riskokare kan också användas för att framställa andra rätter. Campare kan använda leran riskokaren istället för en holländsk ugn för att förbereda en mängd olika måltider.

Kockar kan hänga en lera riskokare över öppen eld, eller placera den på ett galler över en lägereld. Försiktighet bör iakttas att inte göra elden för stor eller riset kan fastna på botten av krukan och bränna. Elden ska vara stora nog för att nå botten av lera ris spis, men inte så stor att det kommer upp till locket på lerkruka.

Den elektrisk riskokare har fördelen att tillföra värme till sidorna av lera lerkruka, såväl som botten, vilket mer jämnt kockar alla ingredienser placerade i potten. Leran lerkruka suspenderas i en metall yttre enhet som levererar den nödvändiga värmen. Den elektriska riskokare är programmerad att koka riset under en föreskriven tid, sedan hålla riset varmt, vilket gör det till en mycket praktisk apparat att ha. Den elektriska långsam riskokare kommer generellt med lock och bruksanvisning. Vissa sorter också komma med en tårta bricka, sked, mätglaset och ett häfte som förklarar de olika typerna av ris.

Vissa användare föredrar lerkruka över andra icke-stick typer av kemiska glasyrer såsom polytetrafluoroetylene (PTFE), även känd under varumärket Teflon, som kan vara förknippade med toxicitet. Leran är helt naturlig, som ger användarna det förtroende som den slutliga produkten är fri från giftiga kemikalier. Detta är populära bland konsumenterna som föredrar att laga mat i natur kokkärl. Hem kockar ofta tycker om att använda leran riskokaren att förbereda havre och andra fullkornsprodukter.

  • En risplanta.
  • Okokt ris.