Vad bör jag tänka när man köper en Rose Bush?

April 9

I århundraden har rosenbuske varit en favorit bland trädgårdsmästare och blom aficionados. För många trädgårdsmästare både erfarna och Gröngöling, välja en rosenbuske som kommer att gå på för att trivas och producera vackra blommor kan visa sig vara en krävande uppgift. På grund av det faktum att det finns så många som 150 arter av rosor, välja en buske för din trädgård kan vara en överväldigande. Det finns många resurser på nätet eller på din lokala plantskola för att hjälpa dig med beslutet. Det finns även Konsult rosarians tillgängliga att ge dig råd om din ros köp.

Många saker bör beaktas när man köper en rosenbuske. Först och främst, besluta om du väljer rosor bara för varvet försköning eller för kapning. Vissa rosenbuskar är bättre lämpade för skyltfönster, såsom floribundas, buskrosor, hybrid teer och grandifloras. Andra är perfekt för att klippa och arrangera.

Ett annat beslut som du måste göra är hur mycket underhåll som du kan ge rosenbuske - behöver du en växt som är mer sjukdoms tolerant och kommer att överleva lite mer missbruk, eller är du villig att tenderar att den hela tiden? Hur erfaren är du som "rosarian"? Dessutom kommer den zon du bor i bidra till att avgöra vilken typ av rosenbuske kommer att göra bra där du bor. En ros som växer i söder får inte göra bra i nordost.

Nästa sak att tänka på är din trädgård. Hur mycket sol gör området får? Rosor som en hel del sol och vanligtvis kräver full sol under minst sex timmar per dag. Hur stor är din trädgård? Rosor gillar inte mycket trängsel.

Kom ihåg att överväga fullvuxen storlek busken när man väljer en ros för ett visst område. Om du inte har mycket utrymme, leta efter en ros som inte tar upp mycket utrymme. Den sista frågan är om din jord kvalitet. Rosor trivs i väldränerad, svagt sur jord.

Rosenbuskar kan köpas i ett antal platser - kataloger, plantskolor, står anläggningen och plantskolor är några. Experter föredrar valet och tillförlitlighet kataloger, medan plantskolor och plantskolor ger också friska buskar som ofta är garanterade. Det viktigaste beslutet du kommer att göra när man köper en rosenbuske är vem du köper den från - att hitta en pålitlig säljare som säljer kvalitets buskar är halva slaget.

Många experter kommer att säga att de föredrar att köpa en naken rot rosenbuske i motsats till en krukväxter buske. Detta är inte för oerfarna odlaren på grund av sin arbetsintensiv karaktär. En krukväxt rosenbuske kommer "hoppa igång" för köparen och redo för plantering. Detta alternativ är bra för en nybörjare ökade odlare.

En 1:59 års busken kommer att vara ett säkert val. Om du beställer från en katalog, bara se till att det kommer att levereras i rätt tid för en mid-våren plantering, vilket är den optimala tiden på året för att starta en rosenträdgård.

  • Rosenbuskar växer bra i svagt sur jord.
  • En röd ros.
  • En gul ros.