Rengöring av en brudklänning

October 27

Om du är helt säker på att din klänning är säker att tvätta, kan du spara pengar och städa ditt bröllop klänning själv. Följ dessa riktlinjer för att rengöra en bröllopsklänning:

  • Undersök klänning ordentligt. Reparera lösa fållar, sätta tillbaka lösa pärlor, förstärka blixtlås och restitch sömmar. Se över varje tum av tyg, notera på ett papper fläckar du ser, och platsen för fläcken.
  • Borsta försiktigt bort smuts, skräp och ludd från fållen på klänning. Om du har fastställt att din klänning är tvättbar, använd en lösning av vatten och milt rengöringsmedel, t.ex. Woolite, att upptäcka rengöra fläckar. Använd inte en tandborste eller annan grov yta för att rengöra fläckar, som agiterar åtgärder kan skada tyget i klänning. Om du har envisa nertill fläckar, blöt fållen i en balja med vatten och Oxy Clean i en timme, och sedan gnugga fläckarna borta.
  • Fortsätt att rengöra fläckar av klänningen, med hjälp av listan över fläckar du antecknade tidigare. Du kan rada ditt matsalsbord med en vit säng blad och placera din klänning ovanpå bordet, med hjälp av tabellen som din arbetsyta för spot-rengöring din klänning.
  • När du har slutfört spot-rengöring, vrid klänning ut och in och rengör livstycket av rocken för att ta bort svett fläckar.
  • Kör en ren badkar full med varmt vatten och tillsätt antingen Oxy Clean eller Woolite. Att hålla klänning vände ut och in, doppa den i badkaret och låt den ligga och dra några timmar. Skaka vattnet med händerna var tjugonde minut.
  • Töm ut vattnet från badkaret, vilket gör att kappan att ligga mot botten av karet och sedan skölj kappa med en handspray. Vänd kappan över och spraya skölj och om igen. Vänd kappan över och över minst fem gånger för att skölja bort all tvål.
  • Placera flera lager av bad eller badlakan över längden på din dusch gardinstång. Lyft ditt bröllop klänning och, fördela vikten på klänningen jämnt, placera den över duschdraperi och låt klänningen lufttorka. Det kan ta flera dagar för din klänning att torka. Se till att du ändrar handdukar när de blir mättad, och vänd klänningen över regelbundet.

När din klänning är helt torrt, måste det pressas och lagras undan. Du kan stryka klänningen själv och lagra den i syrafritt papper, eller ta det till en professionell renare att trycka på den och förvara den. Om du tar dig tid att ta hand om din brudklänning, kommer det att se helt nya för din dotters bröllopsdag.