Vilka är de olika typerna av Home Theater Designs?

August 26

Hemmabio mönster kan bidra till att förvandla en enkel film-tittar utrymme till en fantastisk tillflyktsort nöjescentrum. Med den senaste i modern hemmabio teknik, skapar den perfekta designen beror på budgeten, personlig smak och rumsutrymme. Det finns många olika typer av hemmabio konstruktion, inklusive klassiska biograf, modernistisk, bekväma eklektisk, och tema teatrar.

Klassiska film hemmabio design tar inspiration från den gyllene åldern av biografer. Dessa teatrar kan omfatta toppmodern teknik, men också fokusera på den glamorösa aura och atmosfär av klassiska Hollywood design. Populära komponenter i en klassisk hemmabio inkluderar plysch sammet sittplatser och kuddar, en filmprojektor system på rummet martini bar och biograf väsentligheter såsom antika popcorn beslutsfattare och en godisräknare. Denna design kan accentueras med klassiska filmaffischer visas bakom upplyst glas.

Modernistiska hemmabio design är där spjutspetsteknologi och mitten av århundradet enkelhet kolliderar. Dessa teatrar ofta har det senaste inom teaterteknik, inklusive dolda skärmar, skinnstolar med inbyggd ljudkontroller och högtalare och inredning inspirerad av modernistisk design. Tyg täckt akustikplattor kan användas för att visa abstrakta konstverk reproduktioner, medan djärva färgval av svart, röd, marin och vitt kan användas för spektakulära mattor. En modernistisk hemmabio är ofta ett konstverk i sig, och kan vara perfekt för att njuta en Godard retrospektiv.

Vissa människor söker tröst i en hemmabio, snarare än den häftigaste prylar eller hetaste designtrender. Hemmabio design som fokuserar på komfort kan vara bra för familjer eller tittar nätter med vänner, och är inte rädda för att ta lite av vardagsrummet till screening room. Mismatched soffor och tvåsitssoffor, slutet bord med lampor, eller ens bekväma mattor och kuddar för slappa kan bidra till att skapa en mysig film-visning utrymme. Detta kan vara den enklaste typen av hemmabio design för att införliva i ett befintligt rum, eftersom den bygger på grundläggande möbler och billiga bekvämligheter, snarare än högteknologiska prylar och prålig extramaterial.

För en person som vill skapa en verkligt fantastisk, personlig utrymme, kan teman hemmabio design ger en oändlig variation av unika alternativ. Space-tema teatrar kan funktionen LED väggpaneler och tak som efterliknar kosmos, medan vattens teatrar använder upplysta, överdimensionerade konstverk och hav-inspirerade mattor. Betrakta en teater teman efter en favoritfilm, såsom en Borta med vinden teatern fylld med skogs gröna draperier och Tara-inspirerade kolumner. När budgeten är för liten oro, kan hemmabio mönster verkligen bli ett palats för innovation.

  • Oavsett utformning, behöver en hemmabio en stor filmduk och kvalitetshögtalare.
  • Vissa hemmabio inkluderar en martini bar.
  • Hemmabio kan innehålla en större nöjescentrum.
  • Hemmabio mönster inkluderar klassiska biograf, modernistisk och bekväm eklektisk.
  • Vissa hemmabiosystem använder en projektor.
  • En Blu-ray spelare för en hemmabio.