Vad är Honey Rum?

February 21

Honung rom är en alkoholhaltig dryck gjord av rörsocker som är smaksatt eller blandat med honung. Kommersiell honung rom är vanligast på Kanarieöarna, där rom tros ha sitt ursprung. Rom är typiskt en mycket söt dryck att börja med, men tillsatsen av honung gör det mjukare. Honung rom serveras vanligtvis raka, ofta över isen, och är också mycket populärt i matlagning.

Olika destillatörer har olika sätt att förbereda honung smaksatt rom, men för det mesta, är sötningsmedlet till som alkohol åldrar de. Det finns flera olika kvaliteter av rom, som börjar med ljus eller vit rom och slutar med mörk rom. De lättaste rom har vanligtvis åldrades under den kortaste tid och är vanligtvis filtreras före produktion och försäljning. Honung lätta rom är sällsynta.

Guld rom och kryddad rom faller någonstans i mitten av skalan, och göra gemensamma grunder för en honung tillägg. Dessa är i allmänhet lagras i träfat i månader eller år i taget. Ju längre de åldras, desto mörkare blir de. Kryddad rom ges vanligen med vissa externa smaker, särskilt kanel, peppar och örter. I honung rom produktion, är honung vanligtvis till pipan någon gång under denna process. Beroende på mängd, kan honungen faktiskt bidra till Ruma € s gyllene smak.

Mörk rom har den starkaste smak av varje sort. Honung kan tillsättas till denna beredning, men är ofta allt men överskuggas av styrkan på drycken. För det mesta, är rom åldrats med honung avsedd att ta en märkbar honungssmak. Mörk rom är ofta alltför överväldigande för honung till ens registrera sig på en drinker gom.

När balanseras på rätt sätt, har honung rom en rik och varm smak. Medan vissa rom förberedelser är utformade för att användas som baser för andra drinkar eller drycker, är honung rom oftast tänkt att avnjutas precis som den är. Det är normalt serveras kyld eller över is, ibland med en citrus garnering.

Vissa hem kockar och äventyr dricker leta efter sätt att göra sin egen honung smaksatt rom. Detta är oftast uppnås genom att blanda vanlig rom med olika typer av honung. Hemlagad honung rom är vanligtvis inte så bra att dricka rakt som är rom som har varit speciellt åldern, eftersom smakerna vanligtvis inte har tid att smälta i ett glas som de gör i en tunna. Oftare är denna typ av rom som används i drinkar eller i matlagning.

Honung rom används ofta i bakning, speciellt desserter, men är också populärt i mer salta kött och grönsaksrätter. Rom är en gemensam marinad, och kan också användas i ett antal matlagning och braising recept. Utöka rom med honung kan ofta piggna en Disha € s sötma, och kan lägga komplexitet och en kvardröjande rom smak långt efter alkoholen har kokat bort.

  • Honung rom smaksatt eller blandat med honung.
  • Rom är oftast lagras i träfat.