Växande Zucchini Upp en spaljé

September 19

Växande en köksträdgård är ett bra sätt att ha färska grönsaker som du kan skörda själv. Att ta hand om en trädgård kan vara givande och roligt, och slutresultatet kan vara ett utsökt urval av frukt och grönsaker för dig och din familj att njuta av.

När det gäller att ställa in din trädgård, det finns flera saker som du måste ta hänsyn till som trädgårdsmästare. En av de mest vitala saker att tänka på är ditt utrymme. Innan du planterar något, måste du mäta det område där du kommer att plantera och ta reda på hur mycket utrymme varje anläggning kommer att behöva i detta utrymme. Vissa växter tar upp väldigt lite utrymme i trädgården, medan andra nästan ta över hela området.

De flesta trädgårdsmästare vet att zucchini är en växt som kan ta upp en hel del trädgårdsutrymme. Även zucchini växter producerar en läcker och mångsidig grönsak, kanske du blir överväldigad av hur snabbt dessa växter kan bli gigantiska. Du kan vara särskilt chockad om du plantera mer än en zucchini växt. Om den lämnas okontrollerad, kan isbergssallad växter i din trädgård ta över ganska snabbt.

Ett svar på detta problem är att använda en spaljé att styra zucchini anläggningen. För att göra detta, placera en spaljé bakom zucchini anläggningen i din trädgård. Se till spaljé är säkrad och robust. Som zucchini växten växer, måste du knyta vinrankorna till spaljé så de växer uppåt. Även om detta kan kräva lite extra arbete från dig, kommer det att se till att du sparar mer utrymme i din trädgård område. I de flesta fall behöver isbergssallad växter bara hitta växer på detta sätt. För att säkra spaljé, kan du luta upp mot ett staket eller sidan av ditt hem för extra stabilitet.

När du väljer en spaljé för att odla dina zucchini, har du några alternativ. Vissa ampel är gjorda av trä, medan andra består av metall eller andra material. Välj vilken typ av design som passar med resten av din trädgård övergripande utseende för bästa resultat. Naturligtvis, oavsett typ du väljer, det kommer snart att täckas i blad och vinrankor och får inte vara mycket synliga.

Ge inte upp tanken på att odla zucchini om du inte har en hel del trädgårdsutrymme; Det finns metoder som du kan använda för att hjälpa till att hålla denna växt i schack.