PC-lagrings

March 17

Det finns tillfällen då vi alla kommer att vara borta från hemmet, eller kontoret, för en avsevärd tid. När dessa tider kommer upp, är det oftast bäst att packa undan datorn för den tiden. Detta kallas PC-lagrings. Du kommer att vilja packa undan datorn, bärbar dator, eller annat datorsystem för att skydda den från en mängd olika potentiella katastrofer. Vissa av dessa katastrofer kan vara allt från den extrema exempel översvämningar, till vardag som strömspikar eller stöld. Nästa gång du funderar på att lagra din dator, följ dessa riktlinjer för att skydda din dator.

  • Backup. När du ska packa undan ditt datorsystem, är det en bra idé att backa upp allt. Anledningen till att du kommer att vilja backa upp allt är enkelt, med tiden du kör risken att få dina data förloras eller förvanskas. Det finns två huvudsakliga metoder som du kan använda för att skapa en säkerhetskopia av ditt system. Den första är genom användning av en extern hårddisk; medan den andra är att göra en CD säkerhetskopia av dina filer. Använda en extern hårddisk kommer att vara den snabbaste och enklaste metoden, ofta allt som krävs är att dra och klicka Om du använder CD-skivor vara beredd på en längre väntetid för allt att backa upp ordentligt. Även om det kan ta ett tag dock, med hjälp av cd-skivor ganska mycket garanterar att du har en lägre sannolikhet huva av förlorade eller skadade data. Det säkraste sättet att se till att din data är säker är att använda båda metoderna.
  • Koppla. När du har säkerhetskopierat dina data, är det dags att koppla bort datorn. Göra en hård koppling (ta bort datorn från strömkällan) kommer att säkerställa att din dator är säker från oförutsedda brister makt. Dessutom, efter att du har kopplat ur strömkällan, gå vidare och koppla bort tangentbordet, bildskärm, mus, skrivare och annan utrustning från datorn. Detta kommer att göra PC lagring lättare.
  • Label. Det är oerhört lätt att få alla de olika kablar, trådar och pluggar förvirrade när de inte är ansluten till datorn. För att förhindra framtida förvirring, ta tid att märka allt som du kopplar den. Linda Enkelt varje sladd upp i en liten bit maskeringstejp, och sedan skriva vad sladden var med, eller om det kom från, och du har nu en lättläst etikett.
  • Pack. Som med någon form av förpackning, kommer du vill packa dina tyngsta objekt (t.ex. tornet) längst ned i varje låda. Arbeta dig upp från tyngsta till lättaste objekt och pack sladdar och andra ganska lösa föremål runt de större. Var noga med att även linda in bildskärmen i en trasa eller handduk för att se till att skärmen inte skadas eller repas i lager. Om det alls är möjligt, det är också en bra idé att packa förvaringsbox i ett plasthölje, till exempel en stor soppåse bunden, för att skydda den från alla vattenläckage.