Vilka är de olika typerna av parakiter Seed?

January 11

Parakeet frö innefattar ofta följande ingredienser: linfrön, hirsfrön och solrosfrön. Vanligtvis är fröna beströs med en typ av vitamin-berikade pulver som är bra för sällskapsfåglar. Pet parakiter kan äta en mängd "mänskliga" livsmedel också, bland annat kokt ris och bönor, frukt och pasta. Den parakiter frö bör dock vara grunden för en fågel kost.

Parakiter, kallade undulater i vissa delar av världen, kräver en berikad, varierad kost som innehåller frön, frukter, vitaminer och grönsaker. Parakiter frö bör endast utgör en del av deras kost. I naturen, parakiter äter frukter, bär, grönsaker och vilda frön. Människor som håller sällskapsfåglar bör vara uppmärksam på sina infödda dieter.

De flesta parakiter älskar hirs sprut frön eftersom de är så mycket fett och är kaloririka. De förpackade sprayer vanligen finns i djuraffärer och kan klippas till sidan av fågelbur. En undulat som overindulges i hirs frön kan lägga ett extra lager av fett som är ohälsosamt, så fågelägare bör ge denna typ av utsäde sparsamt. Parakiter normalt inte hitta hirs året runt, och de bör inte få det dagligen.

Solrosfrön är en annan hög fetthalt objekt för dessa exotiska fåglar mat. De flesta småfåglar tycker plocka ut de solrosfrön från mixen och bara äta dem. Om så är fallet, bör ägaren se till att fågeln äter annan mat källor för att få en helt balanserad, näringsrik kost.

Parakiter bort skrov på varje frö innan du äter. Skrovet kastas in i samma cup som håller fröna. Bird ägare måste avlägsna de tomma skrov så att undulat kan nå fröna vid botten av maten koppen. De skrov är lätta att blåsa bort toppen av matbehållaren. En kopp som ser fullt kan faktiskt hålla idel tomma skrov, vilket kan orsaka att undulat att gå hungrig.

Parakeet kibble är ett alternativ till fågelfrö. Den kibble är tillverkad av komprimerade livsmedel som innehåller en mängd olika vitaminer. Medan kibble är hälsosamt för sällskapsfåglar, bör det inte vara deras enda näringskälla. Färska livsmedel är nödvändiga för god parakiter hälsa också.

Föreningen för Avian Veterinärer säger att vissa livsmedel är acceptabla för sällskapsdjur parakiter i stället för parakiter frö. Maskrosblad, citrusfrukter, broccoli, morötter och spenat kan göra upp ungefär hälften av en parakiter kost. Vete, pasta och spannmål utgör den andra halvan. Fem procent av fågelns kost bör bestå av proteinkällor, såsom ägg och kokt kött.

  • Papegojor bör inte utfodras choklad, svamp, äpple frön, torkade bönor, lök eller avokado.
  • Parakiter särskilt njuta av att äta solrosfrön.