Vad är Green Film?

October 7

Elementen kan vara hårda och grymma mot unga plantor. Tropiska växter kräver en särskild mikroklimat att växa i tempererade områden. Detta är bara två av de många skäl trädgårdsmästare använder växthus. Växthus ger en kontrollerad, skyddad byggnad för växter att växa obehindrat. Växthus film är en typ av plasthölje som används för att skydda de växterna inne i ett växthus från den större världen utanför.

Traditionella växthus använder glasbeläggningar för att låta ljuset i men hålla kylning vindar ute, samt för att bevara fukt och fukt. Moderna växthus kan konstrueras med växthus av plast för att uppnå detta samma effekt. Växthus filmen är lättare, lätt utbytbara och mer kostnadseffektiv än traditionella glasbeläggningar.

Växthus film, även kallade växthus vinyl, är en tjock, industriell kvalitet ark av syntetmaterial. Finns i ogenomskinliga eller transparenta former, kan jordbruks plast vara klar eller färgad med ett antal färger. Det säljs i långa rullar och vanligtvis finns tillgänglig på trädgårds supply centers, plantskolor, byggvaruhus eller byggförsörjnings hus.

Den formbara formen av växthusfilm gör trädgårdsmästare att forma täck till deras individuella växthus. Ett växthus ram, oftast gjorda av trä eller metall, är lite mer än en skelett ram. Plasten skiktas över ramen för att skapa växthus väggar och tak.

Växthus växter gynnas av täck. Tropiska växter som kräver stora mängder fukt njuta av fukt fångade av växthusfilm. Delikat halv skugga växter gynnas av den diffusa solljuset, där direkt solljus kan skada blad eller löv. Hardy växter får skydd mot asätare såsom rådjur och ekorrar.

Trädgårdsmästare som täcker deras strukturer i plast ansikte regelbundna reparationer. Eftersom växthus film är inte så robust som glas, är det utsatt för revor och tårar, som måste åtgärdas med en speciell tejp. Växthus plast krymper i kalla temperaturer och expanderar i varmare sådana. Ljuset från solen värmer upp metallstöd, vilket orsakar brännskador eller smältande på vissa växthus plaster. Med all slitage, behöver bytas vart fyra till sex år, vilket indikeras av slitage och tillverkaren växthusfilmen.

Användningen av växthusfilm är inte bara begränsat till växthus. En miniatyr växthus frö fack, konstruerad av gamla trä tavelramar eller fönsterkarmar, utnyttjar robust plast för att koncentrera ljuset på ömtåliga plantor. I händelse av en förestående frost, kan växthus plast vara skiktad över växter för att åstadkomma en fysisk barriär mot anvulkning.

  • Växthusfilm vanligen ingår i kit för förtillverkade hoop växthus.
  • Växthus filmen är ett billigare alternativ till glasväggar.