Vad är Samtal väntar?

October 6

Samtal väntar är en funktion som nu finns tillgänglig på de flesta hemtelefon och mobiltelefon nätverk. Denna behändiga funktionen tillåter en person att ta emot ett samtal medan han eller hon är redan på linjen med någon annan. Detta görs genom att avbryta samtalet som pågår för att få det nya samtalet. Ofta människor måste betala för den här tjänsten.

Medan engagerad i en konversation, är telefonanvändaren varnas för den inkommande samtal genom ett samtal väntar alert, som vanligtvis låter som en kort ton eller pip. Användaren har då möjlighet att antingen ignorera samtalet eller emot det, oftast genom att trycka på blixtknappen på telefonen. Om en användare tar det andra samtalet, måste den ursprungliga parten vänta för användaren att komma tillbaka, och under tiden kommer att omfattas av döda luft. Vid denna punkt vissa nätverk för ett tilläggsbidrag, tillåter användaren att ansluta alla tre ringer tillsammans i en funktion som kallas trepartssamtal.

När den som ringer som använder samtal väntar inte besvara det andra samtalet kommer det oftast bara fortsätta ringa tills den nya uppringaren lägger på. Emellertid kan användaren ha en röstbrevlåda så den nya som ringer kan lämna ett meddelande för att hämtas senare. En annan funktion som kan användas samtidigt med samtal väntar är nummerpresentation. Detta tillåter användaren att kunna berätta vem den nya ringer utan att behöva ändra linjer.

Utan samtal väntar, kommer en person att ringa upptaget bara få en upptagetton om inte personen de ringer har en separat telefonlinje. En vanlig orsak till vissa människor att ha två separata telefonlinjer är att de fortfarande använder en uppringd anslutning för åtkomst till Internet. Den signal som är associerad med samtal väntar har varit känt för att orsaka en uppringd anslutning för att släppa, och det är också möjligt att inaktivera den här tjänsten innan för att få på nätet för att förhindra detta problem.

  • De flesta mobiltelefon nätverk erbjuder samtal väntar tjänsten.
  • Samtal väntar varnar en telefonanvändaren på ett samtal på ett inkommande samtal.