Hur kan jag göra chokladtryffel?

April 30

Chokladtryfflar är ofta nära förknippad med dekadens och rikedom, eftersom de har en karakteristisk tät, intensiv chokladsmak som många tycker är ganska tilltalande. Med tanke på den höga kostnaden för chokladtryfflar hittade för försäljning, kan man kunna tro att de är svåra att göra.

I själva verket, chokladtryfflar är ganska enkelt att skapa, och de kan vara utklädd med en mängd olika smaker och yttre beläggningar. De kommer att ta tid, främst på grund av kylnings stegen i processen, men när de är avslutade, choklad tryffel är säker på att vara en hit. För att göra goda tryffel, du behöver högkvalitativa ingredienser, förbereda så att spendera pengar på god bittersöt mörk choklad, högkvalitativ mjölkchoklad eller vit choklad.

Grunden för chokladtryfflar är ganache, en blandning av choklad och tung grädde. Den långsamma uppvärmningen över en bain marie eller dubbel panna, gör ingredienser att blanda långsamt, skapar en tät, krämig choklad. Det finns två sätt att göra ganache kärnan i hjärtat av chokladtryfflar. Om du vill lägga till smakämne såsom apelsin, mandel, eller likör, antingen gör du det direkt efter du ta bort den från dubbel panna, omrörning tills kombineras.

För att göra en traditionell ganache, börja med att bryta högkvalitativ choklad i en kastrull och placera den i en dubbel panna, som lätt kan göras genom att hälla ett grunt lager av vatten i botten av en kastrull och sedan placera en mindre pan inuti. Nästa, ta grädde till kokpunkten, och häll den över choklad bitar. Rör ihop tills allt blandats, häll i en stor skål och lägg i kylen för att svalna. Som en allmän regel, du vill ha en 0:58 förhållande av choklad till grädde.

Den andra tekniken för att göra ganache startar med 8 uns (227 gram) av choklad, smält i en dubbel panna med en kopp (250 ml) av grädde. Den chokladblandningen ska svalna helt till rumstemperatur innan de släpps tillbaka i dubbel panna och värmde igen. När chokladen återuppvärms, rör i två matskedar (30 ml) av osaltat smör och rör om tills den är helt smält innan blandningen i en skål och kyla den i kylskåpet.

I sex till åtta timmar, kommer kärnan i dina chokladtryfflar vara redo att arbeta med. Använd en sked och händerna för att bilda små bollar. Du kanske tycker att det är bra att tvätta händerna i isvatten med jämna mellanrum och torka dem så att chokladen inte smälter så lätt. Du kan rulla chokladtryfflar i nötter, kakao, kanel, kokos, eller andra ingredienser, eller så kan du doppa bollarna i ett bad av tempererad choklad för att skapa ett hårt skal.

  • Chokladtryfflar.
  • Ganache är grunden för chokladtryfflar.