Vad är Electrogalvanization?

April 23

Electrogalvanization är en process som används för metallbearbetning som korrosionsskydd. En elektrolytisk förzinkning, process eller galvaniseringsprocess, följer ett skikt av zink till ytan av stål för att undvika rost och korrosion. Zink är inte föremål för normal korrosion, så här metallplätering skyddar stålet som ligger under plätering.

Denna galvanisering process använder en offer zinkanod suspenderas i en lösning av zink och saltlösning. En elektrisk ström införes till denna uppställning med zinkanoden är fäst till den positiva sidan av effektkällan medan stålet som skall galvanis är fäst till den negativa sidan av strömkällan. Genom att fästa strömförsörjning på detta sätt, är de positivt laddade zinkjoner avges av anoden attraheras till den negativt laddade stål.

Denna process används som en metod för korrosionsskydd för en mängd av tillverkade produkter. Galvaniserad spik, skruv, ledningar och rör är vanliga exempel på de produkter som behandlas med hjälp electrogalvanization. Dessutom har bilindustrin gjort omfattande användning av electrogalvanization processen för att skydda karossdelar, ramar och andra komponenter i bilar.

Användningen av electrogalvanization som ett anti-korrosionsskikt är vanligt för produkter som används i en miljö där de kan utsättas för väder och vind eller korrosiva element. Produkter som är tillverkade med elektrogalvanis stål förblir användbara långt efter samma produkt tillverkad av vanligt stål skulle ha reducerats till rost, på grund av de rostförebyggande egenskaper electrogalvanization. Från tråd staket och elektrogalvaniserade stålgrindar till motorvägen skyltar och hushållsapparater, är electrogalvanization används nästan var som helst en långvarig metallprodukt är önskvärd.

Genom att lägga till kemiska komponenter till zink och saltlösning används i galvanisering process, kan ytterligare fördelar vinnas. Biltillverkare använder ofta en teknik som kallas prephosphating att förbättra vidhäftning av färg till de elektrogalvaniserade delarna. Genom att lägga till fosfat salter eller andra kemikalier till electrogalvanization lösning, olika fördelar - såsom förbättrad vidhäftning av färg, smörjning eller färg - kan bli en långvarig effekt eftersom kemikalierna är inbäddade i elektropläterat zinkskiktet.

Electrogalvanization inte samma process som förzinkning. Den elektrogalvanisering Processen kräver användning av el för att skapa ett lager av zink på stålledaren. Denna process är mer permanent än förzinkning genom processer såsom varmdoppning, eftersom zinken faktiskt fastnar på stål på molekylär nivå snarare än att bara vara en beläggning läggs till stål. Detta är en viktig distinktion, men felaktig identifiering av förzinkning som electrogalvanization är ganska vanligt.

  • Electrogalvanization är processen för nedsänkning av den gjutna järnprodukt i en elektrolytlösning av zinksulfat.
  • En elektrogalvanis hink.
  • Utan electrogalvanization kan stål rosta.