Vad är en klimat Graph?

October 28

En klimat graf, även kallad en climograph och följa den vanligaste definitionen, är en enda kurva som ofta skildrar den övergripande vädret för en angiven plats. Uppgifter som ingår i skildringen visar oftast årlig nederbörd och temperaturer plottas på en skala. Klimat grafer används av meteorologer och forskare att fastställa långsiktiga genomsnitt under en 12-månadersperiod. Som sådan, klimat grafer är bra på illustrera säsongsklimat en plats, men är inte en mycket användbar resurs för information om lokaler klimatet. Istället kommer forskare och meteorologer ofta sammanställa specifika climographs att illustrera detaljerad information om klimatet på en viss plats, till exempel extrema dagliga temperaturer.

Presentation av information om en klimat graf följer vanligtvis ett gemensamt format. Den nedre delen av grafen kommer vanligtvis lista de 12 månader från januari till december. På vänster sida av grafen, kommer läsarna hitta en rad nederbörd antingen i inches eller centimeter. Över till den högra sidan av grafen är temperaturintervall som anges i antingen Fahrenheit eller Celsius. Barer illustrerar ofta mängden nederbörd i en viss månad, medan prickar rita ut medeltemperaturen för den månaden.

Ibland kan en klimat graf dock kommer att illustrera mer information om en plats klimat. Forskare åstadkomma detta ofta genom att använda samma format för layout av grafer, men genom att lägga till olika nyanser för att visa viktiga klimatinformation. Kompilera all information i en graf för en 12-månadersperiod är användbar, särskilt för forskare som behöver titta på data från ett historiskt perspektiv för att jämföra förändringar från ett år till nästa. Utförlig information i sådana grafer kommer ofta inkluderar rekordtemperaturer och faktiska konstaterade temperaturer, utöver normal temperatur varierar samt rekord nederbörd och observerade nederbörden.

Trots sådan detalj, ibland forskare måste fortfarande spåra ytterligare information om en plats klimat. För sådana fall kommer forskare och meteorologer grafen särskilda klimat grafer för att illustrera den information som krävs för att följa den ursprungliga klimat grafen. Ett exempel på sådana grafer är att sätta fingret på vilken tid på dagen för den högsta och lägsta temperatur, som ger forskarna mer insikt i det allmänna klimatet på platsen.

Meteorologer i nästan varje stad eller locale runt om i världen kommer att sammanställa en klimat graf på årsbasis. Allmänhetens tillgänglighet till klimat grafer är vanligtvis tillgänglig via nationella väder servicecenter antingen online eller på plats. Många akademiska universitet kommer att sammanställa klimat grafer också, vilket gör dessa grafer tillgängliga för allmänheten.