Vad är Spray Tanning?

October 27

Spray garvning är en kosmetisk förfarande där ett ämne som kallas dihydroxiaceton (DHA) är i dimform på hudens yta, som producerar en kemisk reaktion, som temporärt skapar utseendet på en solbränna. Denna substans kan appliceras i hemmet eller i en salong. Om den används på rätt sätt, kan det skapa en naturlig solbränna. Som spray garvning kräver ingen skadlig solexponering, anses det allmänt mycket säkrare än traditionella garvmetoder. Det bör dock noteras att vissa metoder för spray tan ansökan kan orsaka skada på ögon och slemhinnor, och att vissa individer kan få en allergisk reaktion mot spraya tan kemikalier.

Efter ansökan, DHA - den aktiva ingrediensen i de flesta sprutgarvlösningar - ger en kemisk reaktion som orsakar de döda celler i det yttersta lagret av huden för att bli brun, eller Denna mörkfärgning blir oftast märkbar cirka en timme efter garvning "solbränna". Spraya har tillämpats. Eftersom kroppen skjul här lagret av döda hudceller under de kommande fyra till tio dagar, tan bleknar gradvis bort.

En spray tan kan appliceras hemma eller på en salong. Hem användningsområden sprayer, vanligtvis säljs i pump eller aerosol flaskor, tenderar att vara budgetvänlig och dessutom ge användaren frihet ansöka om ett nytt produkten som önskas för att uppnå sin föredragna skugga. Om felaktigt tillämpas, kan de dock resultera i en ojämn solbränna, eller kan lämna bruna ränder på handflatorna, nacke och armbågar.

Det finns två huvudsakliga metoder för professionell spray garvning: airbrushing och monter garv. En airbrush tan tillämpas av en garv professionell hjälp av en sprutpistol. I monter garv, individer står i ett utrymme som har utrustats med tan-dispergering finfördelningsanordningar. Dessa atomizers spraya en dimma av garvlösning över all exponerad hud. Även professionell spray garvning ger i allmänhet en mer naturlig solbränna än hemma användningsområden, kan det bli kostsamt.

Som spray garvning kräver ingen skadlig UV-exponering, har det hyllats som ett säkert alternativ till traditionell garv. Det bör dock noteras, att medan den amerikanska Food and Drug Administration har godkänt användningen av DHA på hudens yta, dess potentiella effekter på ögon och slemhinnor ännu inte dokumenterats. Tills DHA är förstås bättre, bör användarna ta hand för att skydda dessa områden från exponering för kemikalien.

Slutligen kan sprutgarvning produkter orsaka en allergisk reaktion hos vissa. Dessa användare rapporterar utslag och hudirritation efter produktexponering. För att förhindra en potentiell allergisk reaktion, rekommenderas att de som försöker en ny spray garvning produkten först tillämpa lösningen till en liten bit hud. Om ingen allergisk reaktion inträffar efter 24 timmar, kan användaren sedan applicera produkten till resten av hennes hud.

  • Spray garv kan vara säkrare än solarier.
  • Spray garvare kan appliceras i avskildhet i användarens hem för att främja en frisk lyster.