Vilka är för- och nackdelarna med att använda trä Bestick?

June 14

Långt innan den första silvergaffel uppfanns, diners festade på måltider med primitiva trä bestick. Hållbarheten hos silverbestick och enkel hantering av plastbestick småningom kantade trä bestick åt sidan. Men nu, i en tid av energieffektivitet och bevarande, har trä bestick sett en comeback. Även om det inte alls lika tåliga och sanitära som dess metall motsvarigheter, är trä bestick uppskattad som säkra, lätta engångsbestick konstruerad av förnybara resurser, och det är lätt att återvinna.

Trä bestick är en naturprodukt, konstruerad av en riklig, förnybar resurs - trä - och det är 100 procent komposterbar. Bambu bestick, gjord av de snabbväxande, snabbt fyllas bambuträd, är mycket miljövänlig. Jämfört med de oljebaserade, icke biologiskt nedbrytbara plasttyper bestick som GLUT världens deponier, är trä bestick ett säkert och överlägset alternativ. Trä bestick också kan konstrueras av vilken som helst typ av lövved, såsom björk och lönn. Återvinning av trä bestick med andra matavfall hjälper till att lösa det växande problemet med plast och andra icke biologiskt nedbrytbara och farliga material i deponier och mark.

Trä är ett absorberande, poröst material, blötläggning i fukt och bakterier från mat och vatten. Av denna anledning är trä bestick inte sanitära och är olämplig för långvarig användning, eftersom silver är. Trä bestick gjorda av vissa typer av trä, såsom ceder eller cypress, kan förorena livsmedel med sina starka lukter och oljiga hartser. Trä bestick tillverkade av trä biprodukter, importerat trä eller återvunnet trä kan utsättas för kemikalier under tvätt eller tillverkningsprocessen.

Mest trä bestick är noggrant slipas och jämnas för säker användning. Trä torkar ut, dock, och det kan utveckla flisor eller sprickor om den felaktigt förvaras eller hanteras. Farorna med splittring är verkligen ovanligt, men måste nämnas när man jämför trä bestick till säkerheten för silver och plast ware.

Trä bestick är säker för miljön och en mycket adekvat ersättning för plast för beredning och konsumtion av livsmedel. När den används som engångsbestick avsett för en eller två användningar, kan trä bestick vara överlägsen. Som en långsiktig redskap för dagligt bruk, dock är trä bestick inte lika hållbart och rekommenderas inte.