Vad bör jag tänka när man köper ett hem CB Radio?

June 21

CB-radio, även kallad en privatradio, är ett begrepp som började i USA 1945, då Federal Communications Commission (FCC) avsätta en radioband för användning av olicensierade operatörer för privat och affärskommunikation. Ursprungligen inställd på 460-470 MHz, var det senare flyttade till 27 MHz; 40 kanaler finns tillgängliga, men det finns en gräns på 4 watt sändareffekt. Den radio spred sig till andra länder, och utbudet, antalet kanaler, och kraftbegränsningar, är ofta annorlunda. Trots dessa skillnader dock begreppet basstation radio - även kallat ett hem radio - är utbredd, upptäcks, till exempel i Australien, Kanada och Storbritannien, så de överväganden när man köper en är likartad .

Hemma CB radiobasstation skiljer sig från två andra modeller av radio: den mobila radio, gjord för ett fordon, och handhållna eller bärbar radio, gjord för promenader och vandring, som båda är utformade för att användas i ständigt föränderliga platser. Hemma radio, däremot, är inställd på ett ställe och stannar där. Det utmärks också av vilken typ av antenn som används, vanligtvis den största möjliga antenn monterad i högsta tillgängliga - och lagligt - plats, ofta på taket av byggnaden det är inrymt i eller på ett torn. På grund av strömbegränsning på CB-radio, och höjden och storleken fördel i sin antenn, kommer ett hem radio vanligtvis har en överlägsen utbud till en mobil eller bärbar radio, så med tanke på antennen och dess placering är en viktig aspekt av inköp en CB-basstation.

De funktioner som finns för ett hem CB-radio är en annan viktig faktor, och en sak att tänka på är de kraftkällor som kan användas. Om radion kommer att drivas i mörkret, belysning - ofta kallad "Nightwatch" eller "bakgrundsbelysning" är viktigt. Kontrollera om en extra akut och vädersändning, om detta är viktigt för dig, liksom andra frekvensområden. Till exempel i USA, eftersom "Alla Farliga" sänds lagts av NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) Väder Radio (även kallad NWR) är i en annan frekvensområde än CB-radio, måste det byggas in i radion och är inte tillgänglig i alla modeller, och en del kan också ha Am eller andra frekvensområden. Ytterligare funktioner att tänka inkluderar omedelbar tillgång till populära kanaler, olika bullerkontroller, PA (offentlig adress) funktioner, Roger beep, automatisk SWR (Standing Wave Ratio) och hög indikator SWR och mikrofon typ kan kontroller.

  • De mobila CB radiosystem som är byggda för fordon kan också användas i ett hem.
  • Vissa CB radioapparater har frekvenser byggda i som kommer att sända en nödsituation.