Vad är en fiberoptisk Jumper?

March 29

Fiberoptiska startkablar, mer vanligtvis kallas fiberoptiska hoppare, är kablar som är flexibla och Incase singel, optiska fibersträngar för att ansluta minst två enheter eller överföringssystem som är fiberoptisk baserad. Denna typ av kabel används ofta i ett system där det finns ramar eller paneler förbundna med multipla startkablar. Var och en har flera hoppare som kan vara belägna nära liknande ramar eller paneler, som kan orsaka förvirring i likriktat kabelhantering. Fiberoptiska startkablar kan vara väsentligt längre, som sträcker sig över rum eller rumsutrymmen; kommunikations sjukhus använder fiberoptiska hoppare att ansluta optiska fibrer på en plats till olika optiska fibrer på en avlägsen plats. Ofta denna typ av installation skapar trånga utrymmen och svårigheter att hantera och ersätta fiberoptiska hoppare.

Det finns många typer av fiberoptiska hoppare, men en enskild hoppare har i allmänhet en vanlig konstruktion som består av flera komponenter. En fiberoptisk bygel kan ha en eller flera strömkontakter för att göra selektiv tillämpning av separata strömkällor som avger ljus. Den har också en ljusledare av glasfiber för användning av olika sändningssätt, kontakter för standard- fiberoptik, och enheter som avger drivs ljus.

På motsatta sidor av den fiberoptiska hoppare är en elektriskt laddad strömkontakten och en lysdiod som är fästa intill varandra. När enheten är påslagen, har lysdioderna i vardera änden tänds, vilket indikerar att strömmen tillämpats och att deviceâ € s spårämne har aktiverats och är väl fungerande. Om så önskas, kan kabeln innefatta annan elektrisk ledare paret för hjälpändamål.

En fiberoptisk bygel kan variera i de typer av komponenter den är gjord av, och en av de typer av fiberoptiska hoppare är flexibel och har en flera fibrer i enheten. Tröjan har en flerfiber hylsa, ett metallföremål som används för fastsättning och sammanfogning, som monteras till ena änden av de optiska fibrerna medan en annan beslag fästen till den motsatta änden av samma optiska fibrer. Den innehåller en skyddskåpa över de optiska fiberknippen, medan nämnda optiska fibrer har rörelsefrihet i förhållande till varandra inom kåpan. Dessutom kan dess kropp tillåter ena änden att ha flera kontakter och övergångs stövlar att böja en vinkel. Denna speciella typ av fiberoptisk bygel är bra för användning i optiska nät.