Hur att utvärdera din 3D-utskriftsbehov

July 19

När du väljer en design för din första 3D-skrivare, är det bra att avgöra vad du tänker göra med det. Fråga dig själv: "Vad behöver jag en 3D-skrivare för? Vad är det jag väntar en 3D-skrivare för att göra? "Ofta svaret är" Jag vill bara en. "Detta svar är helt OK. 3D-skrivare är en spännande ny teknik och är väl värt att utforska bara för skojs skull.

Vill du ha en RepRap eller annan 3D-skrivare?

Nästa bör du räkna ut om du verkligen bara vill ha någon 3D-skrivare eller specifikt en RepRap. Denna distinktion är viktig. På grund av efterfrågan på 3D-skrivare har många företag byggt på RepRap teknik för att producera maskinkonstruktioner som kan vara traditionellt masstillverkade.

Det är ironiskt att framgången för en billig självreplikermaskinen gör det nu svårt nog för tillverkarna att hålla jämna steg med efterfrågan att vissa företag väljer att massproducera delar. Detta leder till några problem för kunden; en är att om du inte kan skriva ut delar till din maskin, är det svårare att uppgradera, reparera eller självreplikera.

Dessa frågor är naturligtvis inte ett problem om du bara vill ha en 3D-skrivare och har lite intresse för RepRap självrepliker naturen. Det finns många maskiner tillgängliga som passar räkningen, och nästan alla av dem startade från en RepRap filial eller med hjälp av sin kärnteknologi. Några stilla klass själva som RepRaps, medan andra syftar till att dölja dessa ursprung.

Det enda som håller RepRap på toppen är det faktum att det kan uppgradera sig själv. Andra skrivare som består av mestadels laserskurna delar, prefabrice ramar eller anpassade formsprutade delar kommer fortfarande att kunna skriva ut delarna till en RepRap, även om de inte kan skriva ut delar för att kopiera sig själva.

I detta avseende blir RepRap teknik alltmer bördig och andra maskiner blir sterila och risk konstant inkurans. Så det är lätt att se att alla 3D-skrivare som tillverkats under de senaste 30 åren kan hjälpa RepRap växa större och bättre; även de masstillverkade maskiner av senaste årens bidrar till de övergripande målen för projektet.

RepRap är en öppen gemenskap projektet och dess teknologi utgör grunden för nästan alla nya hem 3D-skrivare. Men RepRap förblir levande och framme vid dess mångfald och av det stora antalet användare och utvecklare som finns i dess gemenskap.

En av de viktigaste fördelarna med RepRap är kontroll det ger dig. Ändringar, uppgraderingar och förbättringar görs till RepRap dagligen av individer och företag runt om i världen. Med RepRap, nästan varje förbättring eller förstärkning du kan tänka dig har redan genomförts av en eller annan utvecklare, någon som förmodligen har gjort att förbättringar tillgängliga för dig.

Detta innebär inte bara gå för maskinbaserade förbättringar, antingen: Du kan också hitta uppgraderingar för mjukvara och maskin firmware (programvara som körs på elektroniken i skrivaren). Dessa uppdateringar kan hjälpa dig att undvika en hel del frustration. Många konsument skrivartillverkare, till exempel fixa inställningarna för sina skrivare så att du kan skriva ut endast med ett specificerat material eller vid angivna hastighets och kvalitetsinställningar.

Med en RepRap skrivare kan du skriva ut med enkla inställningar eller så kan du ändra i stort sett en enda aspekt av maskinen. Denna flexibilitet blir riktigt viktigt när du försöker skapa äventyr föremål eller vill skriva ut med nya eller ovanliga material.

Inte alla kommer att vilja så mycket kontroll, naturligtvis, men ganska mycket någon kan uppskatta friheten denna flexibilitet erbjuder: Med RepRap, du är inte begränsad av godtyckliga tillverkarens inställningar. Du begränsas bara av din egen fantasi.

Ska du köpa en färdigbyggd 3D-skrivare eller använda ett kit?

Ska du köpa en 3D-skrivare eller ett kit? För att besvara denna, gå tillbaka till dina skäl för att behöva en 3D-skrivare i första hand: Om du vill använda det som ett verktyg, och utgången är den enda viktiga faktorn, då en kommersiell maskin fullt utbyggd med backup, support, och utbilda tillgängligt kan vara rätt väg att gå.

Denna väg är dyrare och kommer något begränsa vad man kan göra med maskinen. Det är också svårare att få online community support, eftersom de kommersiella modeller är inte maskinerna flesta människor använder, uppgraderar och mixtra med. Således färre människor kommer att ha en önskan att hjälpa dig, och för att vara rättvis, det är nu en uppgift för företaget som sålde du den kommersiella sluten källkod maskin.

Det är alltid en bra idé att bygga från en kit eller (om du känner dig mer äventyrlig) sourcing alla delar själv. Det är det bästa alternativet i detta skede av spelet. Dessa maskiner är fortfarande mycket mekaniskt, så delar slits ut, kommer komponenter kräver noggrann kalibrering, och över livet på din 3D-skrivare, kommer du stöter på alla möjliga problem som stör din utskrift.

Tänk dock; att samma frågor kommer att inträffa med någon 3D-skrivare, oavsett kostnaden. Detta är precis den typ av teknologi. Det är därför det är bättre att ha byggt upp en egen maskin och för att förstå exakt hur dessa delar samverkar för att fungera som en 3D-skrivare. När du har byggt din maskin, du är i en mycket bättre position för att reparera och underhålla den.

Var inte alltför orolig. Att bygga upp en 3D-skrivare från ett kit är verkligen inte så svårt som det låter. Nästan alla satser har helt färdiga inbyggda elektronik och ledningar, så ditt jobb är bara att montera den mekaniska ramar, mäta och montera delar med skruvar och muttrar, och sedan koppla in alla anslutningar till elektronikstyrkortet.

Den RepRap samfundet sträcker nu till varje hörn av världen, och kommer tillsammans på många olika sätt. För alla som söker råd, är det allra bästa sättet att gå med i en lokal grupp av likasinnade individer. Det är mycket att ta in och en brant inlärningskurva, men väl värt ansträngningen.