Kan Hot Peppers Cure prostatacancer?

July 14

Varje år över 200.000 män i världen förlorar sin kamp med prostatacancer, och mer diagnostiseras med sjukdomen varje år. Naturligtvis ser vi för någonting lovar som kan bota prostatacancer eller förhindra det, och under 2006 några studier om nyttan av den kemiska capsaicin, som finns i varma röda paprikor, föreslår vi kan ha hittat ett sätt att behandla fler människor med prostatacancer och godartad prostataförstoring.

Enligt en gemensam USA / Japan studie på möss, möss som hade prostatatumörer och får höga doser av kapsaicin, hade ungefär en 80% ränta av celldöd eller apoptos av tumörvävnad. Även forskare noterar att inducerade humana cancer i möss är lättare att behandla, är detta fortfarande en ganska anmärkningsvärd resultat. Du kan se från studien att capsaicin inte helt botar prostatacancer, men dess användning kan indikeras att förhindra tumörtillväxt och som hjälp behandling för män som har fått diagnosen prostatacancer. Det verkar också som en del män får hjälp av de antiinflammatoriska egenskaper capsaicin, vilket kan minimera obehag och minska tillväxten av prostata.

Det finns också några förslag bygger på statistiska bevis för att varm paprika, om de inte kan bota prostatacancer helt kan förhindra det. Män som lever i länder där varm paprika rutinmässigt konsumeras i livsmedel tenderar att ha en lägre förekomst av prostatacancer. Detta kan tyda på att när du canâ € t bota prostatacancer, kanske du vill lägga till lite krydda till dina måltider i form av hot peppers.

Naturligtvis inte alla gillar varm paprika. Vissa har svårt för dem på matsmältningen, och andra hitta dem obekväma att äta. Med tanke på 2006 studien har det skett ett uppsving i en mängd olika capsaicin produkter på marknaden, inklusive nässpray och kompletterar piller. Dessa kan marknadsföras som prostata hälsa formler, men män som diagnostiserats med prostatacancer bör inte se dem som ett sätt att bota prostatacancer ensam. Kom ihåg att i möss, de inte helt lösa cancer och att möss är lättare att behandla. Itâ € s fortfarande viktigt att få traditionell medicinsk hjälp för ditt tillstånd.

Ändå itâ € s förvisso så att capsaicin pulver eller någon form av capsaicin kan bidra till att minska risken, och kan anges som en extra behandling om du tackla denna form av cancer. Tala med din läkare om fördelarna med capsaicin tillskott. Om du är cancerfria, kanske du vill diskutera med din läkare om hur du kan öka dina chanser att resterande så genom att äta paprika eller ta en capsaicin tillägg.

  • Hot Peppers används för att skapa kryddiga såser och salsor.
  • Män som äter en kost packad med ekologiska grönsaker kan minska deras risk att utveckla prostatacancer långsiktigt.
  • Hot Peppers.
  • Hot Peppers kan potentiellt bromsa utvecklingen av prostatacancer.