Vad är en rysk Twist?

July 16

En rysk twist är en buken övning som bygger explosivitet i kärnan muskler och bidrar till att utveckla magmusklerna. Övningen innebär att balansera sina skinkor på golvet medan vrida överkroppen åt vänster och höger. Tillsammans med magövningar såsom sit-ups och crunches, ryska vändningar är avgörande för att uppnå en platt mage eller "sex-pack". De är också till nytta för idrottare som deltar i idrott som kräver explosiv överkropp rörelse, såsom baseball, boxning, golf och hockey.

För att utföra en rysk twist, bör idrottaren först ligga på rygg. Den idrottaren bör sedan böja knäna i startpositionen för en standard sit-up - knäna bör vara ungefär en 90 graders vinkel och låren och smalbenen bör båda vara cirka 45 grader från golvet. Idrottaren höjer sedan hans eller hennes överkropp från golvet tills det är också ungefär i 45-graders vinkel. Armarna ska vara rakt ut framför idrottsman, med händerna placerade strax ovanför knäna utan att röra dem.

Från denna position idrottaren börjar den ryska twist genom att vrida överkroppen så att armarna flytta till antingen höger eller vänster. När han eller hon har vridit så långt som möjligt i en riktning, bör idrottaren tillbaka armarna till utgångsläget innan du vrider i motsatt riktning. Ju långsammare rörelse twist är, desto mer intensivt den ryska twist arbeta magmusklerna.

Det finns flera varianter av den ryska twist. I stället för att utvidga armarna raka, kan en idrottare lås händerna tillsammans eller böja armarna och håll händerna i "bön" läget. Dessutom är det möjligt att utföra en stående rysk vridning genom att hålla ett viktat skivstång på axlarna under vridning. Det också är stabiliteten bollen ryska twist, vilket innebär att utföra en vanlig rysk twist medan vila överkroppen på en boll. Det är också möjligt att lägga intensitet till standard ryska twist genom att helt enkelt hålla vikter i händerna när de utför övningen.

Oavsett vilken variant en idrottsman väljer är det viktigt att ha kontroll och korrekt form under hela övningen. Medan vrida, bör ryggen alltid förbli rak, och det bör inte finnas någon kurva till axlarna. Dessutom kanske benen lyfta något under övningen, men det är viktigt att hålla dem böjda vid en konsekvent vinkel, eftersom detta hjälper isolera magmusklerna. Huvudet bör ligga i linje med axlarna hela tiden.

  • Ryska vändningar är till hjälp för att skapa en platt mage.