Vilka är de bästa Svullen Ankel Remedies?

September 5

De bästa svullna fotled botemedel inkluderar ger det gemensamma tid att läka samtidigt minska svullnad och kontrollera smärta. Det kan ta flera månader för en svullen ankel att helt läka så att den kan bära normal vikt. Is och upplyft foten brukar minska svullnad i stukade anklar. Läkare rutinmässigt råda ge senor tid att läka naturligt som en av de bästa svällda ankel botemedel.

Vissa patienter kan behöva kryckor för att begränsa vikten sätta på den skadade fotleden. Ett elastiskt bandage kan också stödja det gemensamma medan kroppen reparerar slits vävnader och ligament. Medicinering för inflammation och smärta är svullna fotled rättsmedel som gör läkningsprocessen mer uthärdlig.

Kanske den bästa svullna fotled botemedel fokusera på förebyggande för att undvika skador i första hand. Bra promenadskor, speciellt på ojämna ytor, kan förhindra att vrida en fotled. För dem i idrott, kan lämpliga skor för sporten spelas förhindra skada på fotleden. En person som är vältränad och äter en hälsosam kost kommer att ha starkare ben och muskler och är mindre benägna att bli skadade från en mindre felsteg.

Ankelstukning är oftast värre en dag eller två efter en olycka. Blåmärken kan visas direkt eller visa upp inom några timmar eller dagar. Efter några dagar, kanske blodet under huden försvinna till tårna eller kanter foten och ankeln kan vara röd och varm vid beröring, ett tecken på inflammation. Svullnad orsakas av fluidum som byggs upp runt den skadade leden, och tyngdkraften bidrar till mängden svullen vävnad.

Vissa svullna fotled rättsmedel består av oljor eller livsmedelsprodukter som vanligen finns i köket. Ett hem åtgärda föreslår inslag ankeln i blanche kålblad, medan en annan rekommenderar fint tärnad lök som ett grötomslag. Två andra svullna fotled rättsmedel använder blandningar av antingen kokos och vitlöksolja eller solros och kamfer olja för att minska blåmärken och smärta.

En stukad fotled kan förbli svag i år och vara mottagliga för framtida skador. Vissa människor tycker att en elastisk binda bäras under sport eller löpning ger ankeln extra stöd som hjälper till att hålla foten stadigt. Utövar benen för att förbättra muskeltonus kan också bidra till att göra ankeln starkare.

  • En person med en svullen ankel.
  • Den bästa behandlingen för en svullen ankel beror på orsaken.
  • Blåmärken kan visas omedelbart, eller inom några timmar efter vricka en fotled.
  • Elastiska bandage används ofta för komprimering i syfte att reducera inflammation i en stukning.
  • En man med en svullen, stukad fotled.
  • Vissa patienter kan behöva använda kryckor för att hålla vikten av deras skadade fotleden.