Vilka är de olika typerna av Vegan Baked Goods?

June 15

Även om det är möjligt att hitta en speciell typ av vegan bakverk unik för en viss bageri eller restaurang, i verkligheten mest vegan bakverk är alternativa versioner av icke-vegan eller vegetarian bakverk. Detta innebär veganer kan njuta vanliga typer av bakade varor som tårtor, kakor och bröd, så länge de konsumerar vegan versioner av livsmedel. För att skapa vegan versioner, kockar använder utan djurförsök ingrediens alternativ för att ersätta vanliga bakning ingredienser som ägg, honung och olika mejeriprodukter. Några alternativa ingredienser är vanliga livsmedel, som äppelmos och tofu, och andra är kommersiella substitut. Andra typer av ingrediens egenskaper, såsom ekologiska livsmedel och de som köps på bondens marknad, är inte nödvändigt att göra en bakad bra vegan, men de är ofta kallas för som de anpassar med många veganer syn på den övergripande vegan livsstil.

Det är möjligt att hitta vegan bakning alternativ för nästan varje typ av icke-vegan bakade skålen. Veganer kan hitta vegan versioner av söta bakverk som kakor, pajer, muffins, kakor och brownies. Andra typer av bakverk, som bröd, rullar, kex och kringlor har också vegan version recept. Enkelt uttryckt, många bagerier, recept och enskilda kockar etikettdjurvänliga bakverk som "vegan bakverk." De flesta av dem är dock traditionella bakverk med ingrediens ersättare.

Eftersom en vegansk kost begränsar alla slags djur biprodukt, måste recept för vegan bakade varor använda alternativ till vanliga bakning ingredienser som mjölk, ägg, smör och även ost. Den alternativa ingrediensen beror på den avsedda smak och konsistens av bakverket. Några vanliga alternativ inkluderar tofu, äppelmos, oblekta eller oraffinerat socker och soja, ris eller mandelmjölk. Kommersiella substitut såsom ägg substitut, utan mejeriprodukter vegan choklad, och även honung ersättare är tillgängliga från olika företag som är specialiserade på vegan och vegetariska livsmedel. Recept för vegan bakade varor kommer att kräva särskilda alternativa ingredienser, men med tiden många veganer vant sig vilka vegan ingrediens som fungerar bäst för varje avsett utfall.

Många vegan bakverk besitter andra egenskaper som är gemensamma för vegan livsstil också. Till exempel, vegan livsmedel kräver ofta ingredienser som är miljövänliga och djurvänlig. Bagerier, kaféer och andra restauranger som säljer vegan bakverk tout regelbundet ekologiska ingredienser. Vegan matlagning TV-program, webbplatser och böcker som ger at-home recept tyder ofta kocken användning lokalt producerade varor eller butik på bondens marknad. Dessa typer av ingredienser är inte avgörande för vegan bakning, men de uppmuntras.

  • Äppelmos kan användas som ett substitut för ägg eller mejeri i vissa recept.
  • Många veganer är allergisk eller känslig för mejeriprodukter eller undvika dem av etiska skäl.
  • Veganer väljer ofta att baka med produkter som har köpts på en bondens marknad.