Vad är den statliga Motto Kalifornien?

September 19

Staten motto Kalifornien går hand i hand med sin guldrushen historia. När en gruvarbetare som heter James Wilson Marshall upptäckte guld i staten 1848, utlöste det den första stora guldrushen i USA, som föregick Klondike Gold Rush i Kanadas Yukon med cirka 50 år. "Eureka", den statliga motto California, översätter ungefärligt till engelska som "jag har funnit det", och hänvisar till den betydelsefulla upptäckten. "Eureka" kan också hänvisa till Kaliforniens statsbildning 1850.

Staten tätningen bär ordet "Eureka". Vid tidpunkten för tätningens design, 1849, Kalifornien var ett år blyg av statsbildning. Den officiella statliga motto Kalifornien antogs inte förrän 1963. Under 1950-talet, drygt 100 år efter upptäckten av guld i Kalifornien och popularisering av ordet "Eureka", fanns det ett misslyckat rörelse för att ändra tillståndet motto Kalifornien till "In God We Trust".

Sutter Mill är platsen på den amerikanska floden där guld upptäckten gjordes, om en 60-minuters bilresa idag från Kalifornien huvudstad Sacramento. På hans upptäckt, vände James Marshall till arbetare i närheten och sa, "Boy, vid Gud, jag tror jag har hittat en guldgruva." Upptäckten skapade ett nytt ord för stora grupper av ca 90.000 guldsökande som tävlade till Kalifornien från hela över hela USA och världen 1849 att kräva sin andel av guld: Forty-Niners. Antalet guldsökande pionjärer svällde till 200.000 inom tre år John Marshall guld strejk.

James Marshall, som var 37 år gammal när han upptäckte guld, växte upp i Lambertville, NJ, och leds västerut 1844 för att bli bonde. Huset som skyddade honom som en pojke i Lambert fortfarande står idag med en plakett att hedra hans minne, och en närliggande kyrka sägs innehålla fläckar av guld som donerats av honom. Idag hans barndomshem hus Lambert historiska samhället och är ett museum, och det är noterat på de statliga och nationella historiska register. Han dog 1885 utan mycket pengar till sitt namn eftersom markrättigheter till guld påstående greps av husockupanter. Hans grav ligger nära American River, präglad av en staty av honom, med vänster hand som pekar till platsen för sin guldfyndighet.

  • En 19th century guldrusch bidragit till tillväxten av Kaliforniens befolkning.
  • Mottot "Eureka" kan ha ursprungligen använts som en indikation på att upptäcka guld i delstaten Kalifornien.