Vad är en vindavvisare?

March 23

En vindavvisare är en bil tillbehör som typiskt är fäst till fronthuven, soltak och fönsterytor hos fordonet. Avledare knutna till den främre huven skyddar allmänhet ett fordon från skador orsakade av flygande skräp. Vindavvisare fäst vid fönstret och taklucka områden används allmänt att frisk luft ventilation samtidigt de åkande i bilen skyddas från väder och vind.

Förebygger skador

Framsidan av en bil är extremt känsliga för skador från skräp i vägen för fordon i rörelse. Den hastighet med vilken en bil färdas intensifierar omfattningen av de skador som stenar, sand, salt, damm och buggar kan orsaka när man pekar en bil. Påverkan från skräp kan orsaka skador såsom bucklor, flisas måla och spruckna vindrutor. Dessa, i sin tur, kan utsätta metallen i bilen till elementen, vilket ökar risken för rost och korrosionsskador. En sprucken vindruta kan försämra förarens vision och kan bli kostsamt att reparera.

Designad för olika platser

En fronthuven vindavvisare är speciellt utformad för att passa framhuven linjen, där skräp är mest sannolikt att slå bilen. I stället för att slå i bilen direkt, slår skräp vindavvisaren och studsar utan att slå i bilen, vilket minskar risken för skador. En vindavvisare kan vara en smart investering för förare, särskilt de som ofta kör under förhållanden som sannolikt kommer att orsaka skada, eftersom det kan vara ett relativt billigt sätt att förhindra dyra reparationer.

Avvisare för bilfönster och soltak installeras för att passa över en liten del av området exponeras av det öppna fönstret. Deflektorn låter frisk luft att komma in i kabinen samtidigt förhindra snö, regn, damm och överdriven vind från att komma in. En stor fördel med en vindavvisare är att det kan minska frekvensen av luftkonditioneringen användning eftersom åkande kan öppna fönster för ventilation. Detta kan minska energianvändningen och öka bränsleeffektiviteten.

Finns på delar butiker, Agenterna

Vindavvisare är vanliga biltillbehör och kan hittas i de flesta bildelar butiker. Avvisare är utformade för att passa specifika märken och modeller, så att köparen bör ta sig tid att se till att den del som köps är rätt för hans eller hennes fordon. Bilhandlare säljer också avvisare för de fordon som de säljer. Även delar på en återförsäljare är ofta dyrare än de skulle vara i en automatisk delar butik, många köpare föredrar inköpsdelar som godkänts av bilens tillverkaren. Om en köpare väljer att ha en återförsäljare till en vindavvisare till en ny bil vid köptillfället, kan det täckas under fordonet garanti planen.