Koppla in en hel-hemnätverk

March 16

För de flesta människor, är inte något som de vill göra som en tillfällig projekt installation av hel-hem ledningar. Om du inte har ett helt hem ledningar på plats och kan inte sätta en i, inte galen! Du har några lösningar som använder trådlösa nätverk eller befintliga ledningar i din vägg för att utöka räckvidden för hemmabiokomponenterna.

Många människor anser den relativt enkla hela huset ljud när du flyttar ut från hemmabio och in i andra delar av huset. När allt för det första steget, kan du helt enkelt sträng annan uppsättning högtalarkablar från din multizon-kapabla A / V-mottagare i din hemmabio till, säg, fjärrhögtalare placerade i matsalen. Kom dock ihåg att de begränsningar av en hel-hemstereo nätverk baseras på din A / V-mottagare. De flesta A / V-mottagare som har multizon kapacitet kan bara stödja ljud i en eller två andra rum - inte zoner i varje rum i huset.

Så om du vill ha en riktig hel-ljudsystem för hemmet, behöver du förmodligen att överväga att installera ytterligare utrustning i mediasystem (eller i närheten). Med denna utrustning på plats (och nödvändiga ledningar i väggen), kan du dela ljudkällor i ditt hemmabiosystem med alla rum i huset. I nästan samtliga fall är detta system som används för att ge stereo (2-kanal) ljud, inte surroundljud (flerkanalig) ljud, i rum utanför din hemmabio.

Du kan få ljud från hemmabiosystemet till andra rum i huset i fyra huvudsakliga sätt:

  • Använd din mottagare: Många mottagare innefattar multizon funktionalitet som låter dig köra högtalarkablarna eller en lång ljud interconnect. Du kan egentligen bara köra dessa i ett angränsande rum, inte hela längden av huset på grund av signalförlust. Du kan få ljud på andra ställen i hemmet enklast med denna metod.
  • Köp ett distributionssystem ljud hela huset: Dessa system kommer i både multizon och singel-zon versioner, och de använder sina egna förstärkare och kontrollsystem för att skicka ljud till alla rum i huset. Du kan köpa hela huset ljudsystem som stödjer upp till åtta eller fler rum.
  • Använd ett distributionssystem ljud CAT-5e: Dessa system kan distribuera linjenivåstereoljudsignaler över standard CAT-5e datornätverk kablage. Många av dessa system är avsedda att överföra både ljud och video. Vissa kan även bära signalerna högre kvalitet S-video och digitala ljudsignaler (t.ex. Dolby Digital) över denna nätverkskablar. De flesta av dessa system, dock kan bära endast kompositvideo och stereoljud.
  • Använd en trådlös audio distributionssystem: Dessa typiskt enkla system är utformade för att gå från punkt till punkt (i stället täcka hela hemmet). Många människor använder dem för att skicka ljud från sin dator till sin hemmabio, men du kan även använda dem för att få ljud från en källa i hemmabiosystemet till andra delar av huset.

Zonindelning ut: Single-zonen kontra flerzonsystem

När du börjar skicka ljud till en hel-home audio nätverk, har du några beslut att fatta. Den största beslut är vad du vill lyssna på i olika delar av ditt hus. Nej, inte vad CD-skivor du kommer att spela, utan snarare vilken typ av flexibilitet ditt system har att spela olika ljudkällor i olika delar av huset samtidigt.

I en enda zon ljudsystem, har du bara en ljudkälla distribueras till varje endpoint över nätverket vid varje given tidpunkt. Du kan slå olika uppsättningar av högtalare på eller utanför, men du har inte möjlighet att lyssna på olika ljudkällor i olika delar av ditt hus samtidigt. Ett multirum ljudsystem, å andra sidan, låter en familjemedlem lyssna på, säg, en CD i vardagsrummet, medan en annan person lyssnar på ljudkanal på en DVD i hans eller hennes sovrum.

Du kan bygga en enda zon system lättare och billigare, men de är uppenbarligen mindre flexibla att använda än flerzonsystem. Men den grundläggande arkitekturen (trådarna som du in i dina väggar) är vanligtvis densamma för båda typerna av system, så att du kan installera en billig enda zon system och sedan uppgradera din utrustning för att multizone senare.

Använda högtalarkablar för att bygga en ljudnätverk

Det traditionella sättet att bygga en ljudnätverk är att helt enkelt förlänga i-väggen-högtalarkablar från din hemmabio eller mediacenter till avlägsna platser i ditt hus (någonstans som du vill ha ljud).

Om din A / V-mottagare har multiroom kapacitet, kan du ansluta dessa högtalarkablarna direkt till din mottagare, med hjälp av en anordning som kallas en impedans matchningssystem. Du behöver den här enheten när du ansluter mer än ett par högtalare till ett enda par högtalarterminaler på en receiver eller förstärkare.

Ett bättre sätt att använda dessa högtalarkabel anslutningar till fjärr rum är att använda en special, multiroom integrerade förstärkare. Dessa enheter innehåller individuella par av förstärkare för varje fjärr högtalarpar; så att du inte behöver en impedans matchningssystem, och du får massor av kraft (och volym) i avlägsna rum. Du kan få flera rum integrerad förstärkare i både enstaka zon och multizon konfigurationer.