Vilka är de bästa tipsen för Vård av en julstjärna?

March 19

Julstjärna växter är ofta förknippade med sportlov, men med rätt vård, är det möjligt att njuta av dem hela året. Vård av en julstjärna är relativt enkel, och det är även möjligt att få dem att blomma igen varje år. Ett viktigt tips för julstjärna vård är att i de flesta klimat, bör anläggningen hållas inomhus för att se till att den har rätt temperatur och förhållanden. Några tips att komma ihåg när vårdar en julstjärna växt inkluderar skydda dem från alltför mycket kallt och tillhandahålla tillbörlig mängd ljus, och att undvika övervattning. För att försöka göra växten blommar kan den tid som spenderas i mörker manipuleras för att simulera de naturliga förhållanden under blommande säsongen.

Som en symbol för det är sportlov, är julstjärnor allmänt sett den tiden på året, men är relativt sällsynta under andra årstider. Även om de är förknippade med kallt väder i många människors sinnen, julstjärna är hemma i Mexiko och behöver en varmare temperatur på vintern än vad som skulle hittas utomhus i många delar av världen. När vårdar en julstjärna växt, är det bästa stället att hålla det faktiskt inomhus där temperatur och andra villkor är lättare att kontrollera. Även om de gör vackra utomhus dekorationer, de kalla vintertemperaturer är mycket skadliga för växterna.

Det finns flera andra tips som bör hållas i åtanke när vårdar en julstjärna. Den idealiska temperaturen för anläggningen är 60 ° till 70 ° F (15,5 ° till 21,1 ° C) under dagen och ca 55 ° F (12,7 ° C) under natten. Extrema temperaturer är inte bra för plantan, så det bör inte placeras på eller nära värmeelement eller kalla fönster. Det är en bra idé att hålla anläggningen på en plats där det blir indirekt solljus under minst sex timmar per dag.

En annan viktig julstjärna vård tips är att se till att anläggningen får rätt mängd vatten. Det bör vattnas regelbundet, och marken ska torka ut mellan vattningarna. Anläggningen behöver dränering, så se till att potten har dräneringshål eller skapar något om de är frånvarande. Det bör inte heller hållas stående i en skål med vatten; när överflödigt vatten har runnit ut, bör den tas bort.

De färgglada blommor på en julstjärna växt är faktiskt specialiserade blad kallas högblad, medan de verkliga blommorna är de små röda eller gröna blommor som visas i mitten. En annan intressant tips för att ta hand om en julstjärna är att det är möjligt att uppmuntra den att blomma igen varje år, även känd som tvingar. För att göra detta, är det nödvändigt att simulera ljusförhållandena att anläggningen skulle uppleva i naturen under vintern blommande säsongen genom att placera den i svalt, helt mörk plats under minst 12 timmar natt. Om vintern semester blomningar önskas, bör detta schema följas med start i slutet av september eller början av oktober.

  • En julstjärna är en populär jul blomma.