Vilka är de bästa tipsen för en Halal Holiday?

March 14

En halal semester är en där hela familjen kan njuta av en semester med bibehållen muslimska traditioner. Välja den bästa halal semestern liknar välja någon semester plats, välj en plats och begränsa de val från det baserat på bekvämligheter och kostnad. Halal helgdagar ökar i popularitet, men de är fortfarande inte vanligt, så minska ner de val kommer att vara relativt okomplicerad. Förutom att leta efter vad du vill ha i en semester, prata med vänner och familjemedlemmar som har tagit ett halal semester för att höra deras rekommendationer.

Bestämma en plats är det första steget i att välja en halal semester. Begreppet halal helgdagar är väletablerat i länderna i Indonesien, Malaysia och Turkiet, så det finns fler alternativ i boende i dessa orter. Länder i Mellanöstern har precis börjat svara på halal semester konceptet, så boende i dessa områden är inte lika utbrett.

När ett beslut om placering görs, är det nödvändigt bestämma vad boende och aktiviteter kommer att avnjutas på semestern. Tänk på att ett av syftena med den halal semestern är att tillåta kvinnor tid att njuta av stranden och poolen inställningar utan att täckas. Stränderna är vanligtvis delas av en skärm och de män och kvinnor pooler är i separata områden. Även om detta gör att kvinnorna att sola och bada i en baddräkt eller bikini, betyder det också att hon kommer att tillbringa denna tid skild från sin man och äldre pojkar. Också med tanke på svårigheten att separera könen i öppet vatten, kommer hon vanligtvis behöva täcka upp innan rubrik till havet eller havet.

Separationen av män och kvinnor under aktiviteter är inte den enda anledningen att överväga en halal semester. Resorts som är specialiserade på dessa semester erbjuder restauranger val som är halal, eller anses lämpligt att äta. Medan muslimer som rutinmässigt äter halal livsmedel kan normalt göra smarta val i matsal situationer, att veta att alla livsmedel tillverkas enligt muslimsk lag tillåter familjen större flexibilitet och mindre stress i deras matsal planer.

Halal helgdagar erbjuda andra tjänster som gör det lättare för personer som utövar islam att njuta av sin semester. Schemalagda bön, alkoholfria hotell och restauranger, och semestrar i ett område där andra delar samma tro är alla anledningar till att planera en halal semester. Varje familj som vanligtvis lever enligt riktlinjerna i sharialagen hittar de val som erbjuds av halal semester att vara i linje med sin övertygelse.

  • I en allmän mening, "halal" betyder "lagligt" på arabiska, och hänvisar till det som är tillåtet enligt reglerna för islam.
  • En halal semester följer en islamisk kod.
  • En halal semester kommer vanligtvis att separata pooler för män och kvinnor.