Vilka är de olika typerna av frivilliga förmåner planer?

July 9

Frivilliga förmåner planer finns olika typer av försäkringar och tjänsteförmåner som erbjuds till medlemmar i en organisation eller anställda i ett företag. Skillnaden mellan frivilliga förmåner planer och regelbundna förmånspaket är att medlemmar eller anställda inte behöver välja att någon av tjänsterna, men kan göra det efter eget gottfinn. Planerna är vanligtvis betalas genom löneavdrag och kan erbjudas som tillägg till eller i stället för vanliga fördelar. Några av de olika typerna av frivilliga förmåner inkluderar medicinska, odontologiska, och vision försäkring, Dödsfall eller livförsäkring, sparplaner och pensionskonton, och tjänster såsom rättshjälp eller terapi.

Vissa företag som erbjuder en grundläggande sjukförsäkring paket till anställda får inte ha möjlighet att erbjuda en fullständig sjukvård paket som inkluderar andra tjänster utöver grundläggande sjukvård. Några av de mest populära frivilliga förmåner planer omfattar alternativ för tandvård och vision täckning. Medicinsk täckning för specialiserade frågor, som end-of-life vård, cancerförsäkring, eller katastrofal skada täckning är också ibland ges som frivilliga alternativ. Detta gör att en ledamot eller anställd att köpa så mycket täckning som han eller hon vill, ofta på ett rabatterat pris.

Livförsäkring kan vara en av de mest populära formerna av frivilliga förmåner. Inte alla anställda behöver eller vill ha livförsäkring, vilket gör det ibland opraktiskt att erbjuda det som en obligatorisk fördel. Livförsäkring kan hjälpa överlevande familjemedlemmar betala för begravningskostnader och fortsätta att överleva ekonomiskt i händelse av dödsfall den försäkrade. Många fördelar planer kan även täckningen att omfatta en make, sambo, eller till och med andra familjemedlemmar.

Några frivilliga förmåner planer kan hjälpa till att spara pengar för ett mål som college eller pensionering. Dessa kan vara mycket användbart för personer som har svårt att hantera sina medel, eftersom bidraget dras direkt från lönelistan. Vissa arbetsgivare eller organisationer kommer även överens om att matcha en viss nivå av bidrag per år som en del av denna affär, även om inte alla gör denna garanti. Frivilliga sparplaner såsom Iras kan hjälpa växa ett bo ägg snabbt genom räntor som i allmänhet väl över de vanliga sparkonton.

Arbetsgivare och organisationer kan välja att erbjuda en rad andra frivilliga förmåner som kan hjälpa sina medlemmar och arbetstagare. Vissa erbjudande rabatterad tillgång till tjänster såsom gym, klubbar hälsa, eller ens mobiltelefon serviceplaner. Tjänster såsom rabatterade bistånd eller hälsovårdstjänster juridiska som inte omfattas av traditionella medicinska planer, såsom kiropraktik tjänster eller psykoterapi, kan ibland också vara tillgängliga för under marknadsräntan.

  • Medicinsk vård för specialiserade frågor ibland erbjuds som en frivillig förmån.
  • Vissa arbetsgivare erbjuder mobiltelefon serviceplaner som en del av deras frivilliga förmånspaket.
  • Livförsäkring är ett frivilligt fördel som kan hjälpa överlevande familjemedlemmar betala för begravningskostnader.
  • Vissa tillsatta frivilliga förmåner kan betalas för genom löneavdrag.