Vad är pistasch glass?

December 10

Glass kommer i en mängd roliga och goda smaker, och pistage glass är en variant gjord med pistagenötter. Pistaschnötter är relaterade till cashew och naturligtvis har en grön nyans. Dessa nötter har odlats och konsumeras i tusentals år. Förutom att äta nävar muttrarna slätten, matlagning med pistagenötter omfattar att pistage pudding och lägga nötterna till sallader, bakverk och andra rätter. Den mest populära användningen av nötter, men kan mycket väl vara deras tillskott i pistage glass.

Uppfinningen av pistage glass går tillbaka till omkring 1940 och är normalt kredit James Wood Parkinson, en amerikansk kock baserat i Philadelphia i 19th century. Moderna pistasch glass recept har utvecklats sedan dess och inkluderar recept som inkluderar Philadelphia eller franska stil av glasstillverkning. Ibland kallas amerikansk stil glass, skiljer Philadelphia form av glasstillverkning från den franska glassstil genom att inte kräva ägg och inte börjar med en vaniljsås bas. Istället är basen av glassen sker genom kärning mjölk, socker och grädde tillsammans tillsammans med andra ytterligare ingredienser.

Göra pistage glass börjar med att förbereda muttrarna. De flesta recept använder hela-skalade pistagenötter som har lämnats osaltat att undvika salt dominera den färdiga behandla. Om muttrarna kommer att läggas till glassen basen, kan de först finhackad genom användning av en matberedare. Nötterna kan även rostat under några minuter före användning för att förbättra deras smak och för att hjälpa dem att behålla sin crunch när de läggs till mjukglass bas. För att hjälpa till slipning nötterna, kan en liten mängd olja som olivolja användas för att få muttrarna släta.

När du gör en Philadelphia-stil pistasch baserad glass, kan jordnötter värmas tillsammans med socker och helmjölk. Detta steg kan undvikas när man gör andra Glass smaker men används ofta för pistaschglass att se till alla av sockret har smält och för att säkerställa de pistagenötter ger en intensiv smak. När fullt kylda, vispgrädde, vaniljextrakt, och eventuella ytterligare ingredienser kan tillsättas till nötaktig blandningen.

För vaniljsås stil pistage glass, är mjölken kokas och sedan äggulor och socker kan forslas in i varm mjölk. Även om vissa pistachio baserade glassar inte lägger pistage smak i glassbasen, majoriteten tenderar att göra så. I sådana recept kan markpistachios sättas direkt till tillagnings vaniljsås genom att kombinera de hackade nötter tillsammans med socker, mjölk och grädde för att bilda en pistage grädde. Äggulor och salt kan sedan tillsättas till vaniljsås att tillåta den att tjockna. Efter det att blandningen kylts kan den hälls genom en sil för att avlägsna de pistaschmandlar och eventuella klumpar.

När amerikansk stil, eller vaniljsås-stil, pistage glass basen gjorde, det kan spottas i en glassmaskin. Efter glassen är halv frusen, kan hela eller hackade rostade pistagenötter sättas. Den pistaschglass kan sedan placeras i en frys-säker behållare och tilläts att kyla i flera timmar tills den företagen upp och är redo att njuta. Slutresultatet tenderar att vara cool, tät och krämig med en rik nötig smak förstärks av de hackade pistagenötter stänkte hela öknen.

Som en specialitet glass smak, är det möjligt att hitta några märken av den nutty glass förpackade i butikerna. Det är inte lika tillgängligt i stormarknader som mer vanliga sorterna, dock som choklad och vanilj. Många glass matställen, dock tenderar att erbjuda sina egna versioner av den söta, nötig behandla. Att gå med en hemlagad version är också ett alternativ.

  • Ursprunget till pistage glass kan spåras till Philadelphia.
  • Franska versionerna av pistage glass innehåller äggulor samt mjölk.
  • Pistaschglass börjar ofta med pistaschmandlar, socker, mjölk och grädde.