Undvika Själv Publishing Misstag

November 29

Om du är på väg att själv publicera din första bok, kan du göra en handfull misstag som kan betyda skillnaden mellan en lyckad publicering satsning och en total bomb. Noggrann planering och genomförande av ditt eget sunda förnuft är två ingredienser som kan hjälpa garantera din framgång.

Inte rikta din publik på lämpligt

Förutom att se till att innehållet i din bok är lämpliga för den avsedda läsare, hantverk språket och ordförråd för att vädja till dina läsare och att vara lätt att förstå. En rolig, bör upbeat bok om hur man skapar en klippbok eller planerar en semester med familjen inte läsas som en historia lärobok eller vetenskaplig uppsats. Känn din publik och skriva speciellt för dessa människor.

Felaktiga uppgifter, en brist på organisation och dålig handstil

Att ge felaktiga, ofullständiga, föråldrade, eller vilseledande information till dina läsare skadar din trovärdighet och tar bort värdet från din bok. Undvik detta misstag genom att göra ordentlig forskning. Även om du skriver fiktion, vill du dina tomter och tecken att vara realistisk eller trovärdigt.

Korrekt organisation gör din bok lättare att läsa. Innehållet flöden i en mer logisk ordning och det är lättare att förstå för läsaren. Tricket för att utveckla en välorganiserad bok är att börja med att utveckla en extremt detaljerad beskrivning innan du börjar skriva.

Bara för att du har bestämt dig för att skriva en bok innebär inte automatiskt att du är en begåvad författare. Många författare spenderar år finjustera sitt hantverk. Om du känner att du inte har kompetens att skapa en välskriven, hellång manuskript allvar, överväga att anlita en medförfattare som är en professionell författare, en Spökskrivare, och / eller en riktigt bra editor för att arbeta med dig.

En brist på uppmärksamhet på detaljer och redigering

En välskriven bok innehåller absolut inga stavfel, grammatiska fel, felaktiga uppgifter, tryckfel, felaktiga uppgifter (t.ex. felaktiga namn, telefonnummer, webbplatser, statistik, kapitel referenser, fakta eller siffror) eller felmärkta figurer och bildtexter. Förutom att korrekturläsa ditt eget arbete, hyra en professionell redaktör att granska ditt manus innan det går att trycka är avgörande.

Ineffektivt att använda pengar och resurser

Som själv publicerad författare, alla utgifter relaterade till att skapa, redigera, lägga ut, tryckning, distribution, reklam, marknadsföring, och främja din bok kommer ut ur fickan. Noggrann budgetering och veta vad kostnader du kan ådra under varje etapp av den självpubliceringsprocessen hjälper dig bäst utnyttja de pengar som du har tillgängliga när det gäller att publicera din bok.

Implementera dålig täcker design och kopiera

Att ha en välskriven bok med en dåligt skriven och utformad lock eller en dålig titel har en negativ inverkan på försäljningen. Omvänt har en fantastisk lock och catchy titel på en annars genomsnittlig bok kan dramatiskt förbättra försäljningen. Och hyra en professionell grafiker eller upplevt bokomslag designer för att skapa din bok omslag är en viktig del av ditt pussel. Om du inte har professionell erfarenhet av grafisk design, anlita någon som gör!

Att välja fel tryckmetoden

För många eget förlag författare, erbjuder Print-On-Demand (POD) publicering den perfekta lösningen. Det är billigt, relativt snabb och tillåter nästan vem som helst med en god bok idé att få publiceras. POD har många fördelar, men det är inte den idealiska publiceringslösning för alla. Andra traditionella utskriftsalternativ, till exempel offsettryck och eBook publicering möjligheter, kan vara mer lämpligt utifrån dina mål.

Brist på övergripande fördelning

Förutom att skriva en fantastisk bok och tungt främja det, är den tredje viktigaste ingrediensen för framgång att se till att din målgrupp kan hitta och köpa den. Baserat på hur du ska publicera din bok, räkna ut de bästa och mest genomförbara distributionsmetoder, och sedan dra full nytta av dem.

Slöseri potential online-distribution

Online försäljning, oavsett om det är genom din egen webbplats eller de väletablerade online-bokhandlare, som Amazon.com och Barnes & Noble.com, är extremt kostnadseffektivt och kraftfullt distributionskanaler som inte kan ignoreras av egna förlag. Dessa dagar, fler och fler människor är Internet savvy och finna beställa böcker på nätet bekvämt.

Planering Felaktigt publicitet och marknadsföringskampanj

Skriva vad kan potentiellt vara en bestseller och publicera det är verkligen viktigt, men att se till att potentiella läsare vet om din bok existens är lika viktigt när det gäller att generera försäljning. Många eget förlag författare gör ett utmärkt jobb att skapa och publicera sin bok, men av misstag de glömmer marknadsföring och reklam, eller att de inte inser vikten av dessa ansträngningar.

En omfattande och vältajmad reklam, marknadsföring och PR-kampanj är avgörande för en bok framgång. Om du inte har reklam, marknadsföring och PR kunniga att skapa, lansera och hantera en effektiv, välplanerad och omfattande kampanj, hyra erfarna experter för att hjälpa till.

Dålig timing hela självpubliceringsprocessen

När du slutför de olika stegen i publiceringsprocessen, ägna stor uppmärksamhet åt schemaläggning, ledtider och deadlines. Rushing steg, slarva, eller ta genvägar är ett bombsäkert sätt att misslyckas och göra kostsamma misstag.

Timing hänvisar också till när din bok faktiskt blir publicerade och blir tillgänglig för läsarna på nätet eller i detaljhandeln. Finns det ett visst datum, säsong, helgdag, eller tid på året då intresset för din bok kan vara starkare? Välja datum lämpligaste utgåvan är viktigt, speciellt om boken binder något sätt in i eller avser ett visst datum, helgdag, eller årstid. De flesta människor kommer inte att köpa en jul kokbok i juli.