Vilka är de olika typerna av Costochondritis behandling?

November 26

Costochondritis behandling består främst av antiinflammatoriska läkemedel och smärtstillande medel, av vilka många kan köpas utan recept. Ofta smärta från detta villkor går bort utan ytterligare behandling och är därför vila ibland allt som är föreskrivet. Vissa läkare kan också ordinera en muskel relaxer för costochondritis behandling eller kan helt enkelt föreslå att applicera en värmedyna till bröstet när smärtan är närvarande.

Den typ av costochondritis behandling kan också bero på vad som orsakar tillståndet. Bröstet smärta som uppstår från costochondritis skrivs inflammation i costochondral fogar placerade i bröstkorgen. Även om detta inte anses vara ett allvarligt eller livshotande tillstånd, det är mycket smärtsamt och läkare är inte säker på vad som orsakar det, även om någon form av artrit är ofta misstänkt. I vissa kan costochondritis orsakas av en infektion i de övre luftvägarna eller från skada. Om symtomen är resultatet av någon av dessa, kommer behandling för costochondritis även omfatta behandling av infektion eller skada.

De flesta läkare föreslår att du tar ibuprofen, som är en anti-inflammatorisk smärta medicin som kan köpas över disk. Experter rekommenderar att detta endast bör användas som ett botemedel, men efter en undersökning har gett för att avgöra om costochondritis är orsaken till bröstsmärtor eller inte. Hälsoexperter rekommenderar inte att försöka själv diagnostisera denna typ av smärta, inte heller rekommendera en viss costochondritis behandling innan en grundlig undersökning har gjorts.

Innan man kan avgöra en costochondritis behandling kommer läkarna undersöka bröstet samtidigt som du trycker på och runt de costochondral lederna. Om en patient rapporterar smärta eller ömhet i detta område under en undersökning, kommer en läkare brukar diagnostisera denna smärta som orsakas av detta tillstånd. Det är vanligtvis bara efter en undersökning att olika behandlingar för detta tillstånd föreslås.

Om man misstänker en annan sjukdom är, såsom en lunginfektion, eller om en nyligen skada är uppenbar, en läkare kommer sannolikt att ge ytterligare undersökning, som kan innefatta en lungröntgen. När smärtan tillskrivs något av dessa villkor, kommer costochondritis behandling även innefatta att behandla den underliggande orsaken. I vissa fall kommer läkare rekommenderar att tillämpa en varm eller kall kompress på bröstet i ett försök att kväsa smärta.

I de flesta fall är costochondritis behandling mycket minimal. Många tycker att smärta och inflammation försvinna naturligt efter några dagars vila. För vissa symptom endast under tider av rigorös träning och avtar strax efter träning avbryts. I dessa fall kan smärtstillande medel för costochondritis behandling hjälpa dem som vill fortsätta att utöva trots smärta.

  • Costochondritis är inflammation i brosk mellan revbenen och bröstbenet.
  • En lungröntgen kan beställas om misstänkt lunginfektion eller annan skada.
  • Costochondritis orsakar vanligen bröstsmärtor.