Hur gör jag Upphovsrätt ett spel?

February 8

Det är inte möjligt att upphovs ett spel i sin helhet. Men skaparen av en styrelse, dator eller videospel kan upphovsrätts enskilda delar av ett spel. För att göra detta i USA, måste skaparen kontakta upphovsrätts kontor på Library of Congress. Skaparen måste skicka ett ansökningsformulär, en ansökningsavgift, och en kopia eller representation av spelet.

Om en skapare väljer att upphovsrätts ett spel, han eller hon kan upphovsrätt bara de delar av spelet som bedöms vara en form av konstnärligt uttryck. Det innebär en animatör burk upphovsrätts konstverket, eller en kompositör kan upphovsrätt musiken, men endast de delar av spelet är skyddade enligt upphovsrätts. Text som beskriver historien eller regler i spelet kan också vara skyddade enligt upphovsrätts. Själva koden skriven för en dator kan omfattas upphovsrätt. Idén till och titeln på spelet som inte skyddas av upphovsrätt, och system, enheter och metod lek skyddas inte av upphovsrätten.

En skapare kan välja en av två metoder för att upphovsrätten en lek. Om spelet innehåller skriftligt material som spel riktningar eller storyline element, skaparen bör upphovsrätts spelet som ett litterärt verk. När ett spel beviljas upphovsrättsligt skydd som litterärt verk, kan konsten i spelet också täckas under samma upphovsrätt. Å andra sidan, om en skapare vill upphovsrätts ett spel som innehåller mest visuella element, han eller hon borde upphovsrätts det som ett verk av bildkonst.

Till upphovsrätts ett spel, kan en skapare antingen besöka webbplatsen eller skriva till upphovsrätts kontor på Library of Congress eller motsvarande kontor i det land där spelet skapades. Skaparen måste fylla i en upphovsrätt andning formulär. Han eller hon måste också innehålla en ansökningsavgift och en insättning. Depositionen är en kopia av spelet eller material som kommer att identifiera spelet vid upphovsrättstvister; detaljer varierar beroende på storlek och typ av spel.

När alla nödvändiga materialet har lämnats in, kommer upphovsrättskontoret sända ett intyg om upphovsrätt. Skaparen kan publicera, sälja, och sprida spelet innan han eller hon får det intyg om upphovsrätt. För att börja rättsliga åtgärder i fråga om intrång i upphovsrätten, måste skaparen ha ett intyg om upphovsrätt.

  • En man spelar ett videospel.