Vad är en israelisk Bandage?

February 10

Termen "israeliska bandage" inte är ett officiellt namn för en produkt, utan snarare ett smeknamn för en specifik utformning av bandage. Det är en stretchig bandage med ett vadderat område, en mekanism utöva påtryckningar på ett sår och en annan mekanism för att hålla bandaget på plats. Officiellt kallas en "Emergency bandage" av dess tillverkare, kommer bandaget i olika storlekar. Den är lämplig för första hjälpen situationer, och är användbar för att hejda flödet av blod från ett sår, potentiellt rädda den skadade personens liv.

Bernard Bar-Natan är formgivare av den israeliska bandage. Han var en sjukvårdare i den israeliska försvarsmakten (IDF) på 1980-talet, där han trodde att han skulle kunna förbättra på de typer av bandage att IDF används för härrör blodflödet från stridsskador. Den israeliska bandage liknar traditionella bandage, eftersom det har stretchig tyg och en steril dyna att absorbera blod och dämpa en skada. Den har också en bar som när vridna, stramar bandaget och gäller tryck. Den fjärde stora inslag av bandaget är en inbyggd stängningsmekanism, så det kan stängas utan behov av en extra stängning stycke, som en säkerhetsnål eller bandage band.

Under den bosniska konflikten, 1998, North Atlantic Treaty Organization (NATO) använde bandage för behandling några av dess skadade soldater. Den amerikanska armén började använda bandaget i sina fält kit 2003, och amerikanerna smeknamnet denna nödsituation bandage den israeliska bandage. IDF själva lagt bandaget till deras medicinska kit 2006.

Främst används för strid och första hjälpen situationer, är poängen med bandaget att sakta, eller stanna, blödningen från en skadad person tills han eller hon kan nå sjukhuset för vidare behandling. Ofta den skadade personen har andra människor omkring honom eller henne som kan tillämpa bandage, men om personen är ensam, är också möjligt själv ansökan. Samt militära organisationer, kan ambulans även använda produkten som en del av en första hjälpen-kit. Allmänheten kan också köpa bandaget för första hjälpen kit.

Flera former och storlekar bland de israeliska bandage är tillgängliga, vilket varierar i bredd. Bandaget levereras i en lufttät förpackning och är steril för att minska risken för sårinfektion. De är i första hand tillverkade i Israel.

  • En israelisk bandage är en stretchig bandage med ett vadderat område, en mekanism utöva påtryckningar på ett sår och en annan mekanism för att hålla bandaget på plats.