Vilken version av Windows är bäst för spel?

October 3

Vilken version av Windows är bäst för spel är en fråga som dyker upp ofta i Internet gaming forum, och dessa diskussioner kan få uppvärmd! Vanligtvis argumentet innebär två läger, som alla erbjuder en rad fördelar de ser som viktigt:

  • Den senaste och bästa: Vissa spelare hävdar att den senaste versionen av Windows är alltid det bästa valet för en gaming PC eftersom Microsoft lägger vanligtvis stöd för de senaste grafikkort, spelkontroller och liknande, liksom den senaste versionen av DirectX. I fallet med Windows 8, även operativsystemet stövlar och stängs betydligt snabbare.
  • Den tidigare versionen av Windows: Naturligtvis kan spelare inte hänga på en specifik äldre version av Windows på obestämd tid - till exempel, kommer ett antal av de senaste spelen inte köras på Windows XP - men många spelare hävdar att tidigare versioner av Windows kräver mindre system-RAM och ge bättre prestanda på en ny speldator.

    De påpekar också att spel patchar och uppdateringar inte kan vara tillgängliga eller tillräckligt testad för äldre titlar som körs på den senaste versionen av Windows.

Denna debatt vilar idag hållet mellan Windows 7 och Windows 8 eftersom Windows Vista har tappats från framtida DirectX support. Windows XP (även om en pålitlig arbetshäst på annat sätt) bör inte betraktas alls för en gaming PC.

Vilken ska du välja? Personlig preferens är kung - för närvarande finns det inga spel som kräver Windows 8 som ett krav, så om du är bekväm med Windows 7, bör du ha en tydlig spelhorisonten för en tid framöver.