Vad är en dockmaster?

February 2

En dockmaster arbetar för en väl fungerande båtar dockning och avgår en småbåtshamn. Han eller hon kan också ge särskilda tjänster eller boende för dem som använder hamnen. Den dockmaster är också ansvarig för att inspektera småbåtshamnen och se till att nödvändiga reparationer blir gjorda, eller att eventuella problem rapporteras till behöriga myndigheter.

Ofta privata marinor anställa en dockmaster att övervaka hamnen och ge hjälp, råd eller anvisningar till dem som använder hamnen. De kan också skydda hamnen från olaglig användning eller intrång på fastigheten. Eftersom privata marinor innehåller ofta båtar som är värda miljontals dollar, säkerhetsvakter kan också användas tillsammans med en dockmaster.

En dockmaster måste kunna fatta snabba beslut om var att docka båtar, och full bryggor innebär ofta mest arbete. Det är ungefär som att försöka dirigera trafiken i en fullsatt parkeringsplats, där man måste ta på sig ansvaret om bilarna inte har tillräckligt med utrymme för att parkera eller få skadad.

En viktig kvalifikation för dockmaster är en grundlig kunskap om båtliv och nautiska angelägenheter. Vad bra, har dockmaster vara mycket bra på att bedöma avstånd, för att inte parkera båtar för nära varandra. Om dockmaster inte lätt kan fatta snabba och korrekta beslut, kommer de som äger marinan snart hitta någon annan som kan.

Båtliv är kul, men navigera parkering är inte, i synnerhet när oneâ € s båt är mycket värdefull. Den dockmaster måste kunna göra denna process går smidigt och snabbt för att hålla båtägare nöjda.

En dockmaster måste också vara väl förtrogen med de regelbundna kunder på marinan, och kan vara den person som kunderna vända sig när de har frågor eller problem. I dessa fall kan dockmaster kunna ge på plats svarar, eller att besluta att föra ärenden till uppmärksamheten av ägarna till marinan. Detta beror på omfattningen av problemet.

Dockmasters kan räkna med att arbeta i höga temperaturer, som båtlivet utflykter öka under sådana. De kan också förväntas arbeta flesta helger, eftersom dessa är de mest hektiska Marina gånger. Vad bra, säkert helger kommer definitivt inte att vara semester för dockmaster. Vid minsta, kan dockmaster räkna med att arbeta Memorial Day och Labor Day. I året runt bra klimat, kan andra helgdagar också vara arbetsdagar.

Dåligt väder kan innebära lite att inget arbete, och endast säsongsarbete. En efter en året-runt dockmaster tillstånd ska se till områden där temperaturen är oftast milda.

  • En dockmaster måste vara bra på att bedöma avstånd, för att inte parkera båtar för nära varandra.
  • Säkerhetsvakter kan skydda en småbåtshamn från olaglig användning eller intrång på fastigheten.