Vad är Avocado Cream?

January 19

Avocado cream är en avokado baserad sås som oftast används i mexikansk matlagning. Även om det är oftast en aromatiska sås används på rätter som carnitas och fisk tacos, kan det också vara en söt komponent som används i desserter. Det är i allmänhet ljust grön, och kan vara hällbar och rinnande eller kan ha en textur liknande gräddfil. Avokadokräm kan vara en enkel sås av avokado och mejerigrädde, eller det kan innefatta andra örter och grönsaker för att förbättra smaken.

Savory avokadokräm innehåller vanligtvis avokado och en krämig komponent som gräddfil eller crema. Ett mejeri ingrediens vanligt i mexikansk matlagning, är crema liknar gräddfil, men med en tunnare konsistens. Det läggs till både söta och salta såser att lägga till en krämig konsistens och smak till mat.

Denna sås är en vanlig krydda i mexikanska restauranger och i taco butiker, framför allt de som ligger i södra Kalifornien i USA. Söt avokado gräddsås ibland serveras frusen in i en efterrätt som liknar glass. Avocado glassar är ofta smaksatt med andra grönsaker som kompletterar den krämiga avokado. Söta avokado och chile Glass är populärt på Cinco de Mayo, firade en semester den 5 maj i Mexiko och USA.

Avokado är en frukt som växer på ett träd. Den har oftast en tjock grön, brun eller svart hud som omger ett anbud och krämig kött. Frukten har en stor oätliga frö i mitten. Även om de flesta kommersiella avokado är ungefär lika stor som en tennisboll, kan de vara så små som kulor eller så stor som bowlingklot.

Avocado cream är en form av guacamole, en familj av såser gjorda från köttet av avokado frukt. Vanligtvis är ett välbekant guacamole mycket tjockare än avokadokräm, och kan blandas med örter och tomater istället dagbok. Vissa guacamole recept kräver också gräddfil.

Många avokado grädde nybörjare kan hitta fröet inuti avokado en förbryllande hinder för matlagning med frukten. Ett enkelt knep för att ta bort gropen inne i avokado är att skära avokado på mitten, sedan försiktigt bädda den vassa änden av en kniv i fröet. Håll frukten i ena handen och kniven i den andra och försiktigt vrida kniven att vrida och driva bort fröet från den köttiga frukter. Köttet kan sedan öste ut med en sked för guacamole eller skivad i huden för sallader.

  • Tung kräm kan användas för att göra avokadokräm.
  • Avokado och mejerigrädde kan kombineras för en enkel avokadokräm.
  • Gräddfil kan användas för att göra avokadokräm.