Vad är Smoky Eye Makeup?

January 28

Rökig ögonmakeup är en makeup stil används för att skapa en dramatisk och sofistikerad look för ögonen. Det är förenat med en sexig, natt utseende och ses ofta på kändisar på röda mattan händelser och modeller i glansigt tidningen annonser. Perfekt suddig och blandas eyeliner och ögonskugga i djupa, rika färger används för att uppnå den sotiga ögon makeup stil. Flera lager av mörk mascara avsluta utseende.

För att skapa den rökiga ögat ser, första väljer makeup färger. Generellt är två eller tre färger ögonskugga används: en neutral för basen, en mörk färg för konturering och ibland en ljusare konturfärg för blandning med huvudkonturfärg. Populära rökiga ögonmakeup färger inkluderar lila och plommon, mörka bruna, gråa och även svarta. Ibland människor kommer att välja djupa blues eller gröna eller andra färger som kompletterar deras ögonfärger.

Börja skapa sotiga ögon genom att applicera en primer till ögonlocken för att hjälpa till att hålla skuggan på plats. Nästa steg är att linje de övre och nedre fransarna med svart eyeliner eller liner som matchar den djupaste skuggan av skuggan. Ibland människor kantar nedre fransarna precis halvvägs, från ytterkant till centrum, för att undvika att göra ögonen ser mindre.

Applicera därefter den neutrala basen skugga över hela ögonlocket och den djupa skugga på nedre ögonlocket bara, från globlinjen och blanda utåt. Om du använder en tredje färg, applicera den innan den mörkare kontur. Noggrant blanda färger för en mjuk och sensuell effekt.

En viktig del av den rökiga ögat ser är noggrant suddig eyeliner. Det ska inte finnas några hårda linjer; istället, försöka uppnå en elegant rörigt utseende. En bomullstuss kan vara ett användbart verktyg för att kladda liner.

Vissa människor tycker om att ytterligare förstärka ögonen genom att curling fransarna med en ögonfransböjare innan du applicerar mascara. Vare curling fransar eller inte, tillämpa flera lager av en Volumizing eller förlänga mascara på övre och nedre fransarna. Svart mascara används ofta, eller en djup färg som lila eller annan nyans matchar skuggan kan skapa ytterligare dramatik.

Med en rökig ögonmakeup look, är all fokus tänkt att vara på ögonen. Ögonbrynen ofta förstärks för att rama ögon och ansikte. För att öka ögonbrynen, fylla i dem med en pulver panna färg som matchar ögonbrynen med hjälp av en vinklad brynborste. Resten av ansiktet är oftast någorlunda neutral med ljus läppfärg och mjuk kind färg.

  • Ögonskuggor i djupa, rika färger kan användas för att uppnå den rökiga ögonmakeup stil.
  • Rökig ögonmakeup består av svart mascara.
  • En kvinna med rökig ögonmakeup.
  • Mörk ögonskugga kan skapa en sexig, dramatisk look om det tillämpas på rätt sätt.