Hur gör jag Kombinera konditionsträning och styrketräning?

May 3

Många hälsoexperter rekommenderar en varierad träning rutin som omfattar både konditionsträning och styrketräning. Genom att kombinera båda elementen, blir det möjligt att maximera träningen effektiviteten genom att bränna fett och kalorier samtidigt bygga muskler och flexibilitet. Träning som kombinerar cardio och styrketräning kan kräva en del planering och uthållighet, men kan löna sig med ökad kondition.

Det finns en mängd olika sätt att kombinera konditionsträning och styrketräning för att få ett bra träningsprogram. Vissa experter rekommenderar omväxlande cardio och styrketräning på olika dagar. På en fem dagars träning planen, kan detta innebära att måndag, onsdag och fredag ​​spenderas gör konditionsträning såsom löpning, simning eller dans, medan tisdag och torsdag är styrka utbildningsdagar som involverar styrketräning, pilates, eller toning klasser. Omväxlande träning gör att kroppen vila mellan sessioner, sänka risken för skador och möjliggör högre prestanda.

Vissa pass kombinerar konditionsträning och styrketräning i ett träningspass. Boot camp träning, tillgängliga på gym, online, och genom träning videor och dvd, kombinera perioder av konditionsträning med styrke drag. Boot camp träning kräver mycket energi och styrka, och kan inte vara det bästa valet för någon som just har börjat ett träningspass. För dem som arbetar regelbundet, men inte ser bra resultat, kan en boot camp träningspass vara precis det uppsving som behövs för att hjälpa till att förbättra kondition, gå ner i vikt, och tonen musklerna.

Lägre effekt träning som kombinerar cardio och styrketräning finns också. Varje övning klass som kombinerar dans med yoga eller pilates kan vara ett bra sätt att få både konditionsträning och styrketräning samtidigt. Medan hög energi danssteg får hjärtat att pumpa och bränna kalorier, kommer intervaller på yogaställningar och Pilates flyttar arbeta för att förbättra styrka och ton. Många dansstudior och gym erbjuder klasser anpassade till nybörjare, vilket gör Pilates eller yoga-danslektioner ett bra sätt att starta en ny träningsprogram.

Det är viktigt att komma ihåg att kombinerade hjärt / styrkepass kan vara ansträngande och kan kräva extra återhämtningstid. Om musklerna arbetat för hårt eller för ofta, kan det göra skada troligare och leda till trötthet eller utmattning. Vissa experter rekommenderar att göra kombinerade träningspass högst tre gånger per vecka, komplettera med låga träning konsekvens t.ex. skonsam Hatha yoga eller promenader. Kom ihåg att träningsmål bara blir längre bort om en skada eller utmattning kräver veckor kvar till ett träningspass plan. Genom att uppmärksamma kroppens signaler och vila mellan tunga träning, kan mål vara uppnåe förr.

  • Vissa pass kombinerar konditionsträning och styrketräning i en session.
  • Vissa människor gör cardio, såsom simning, de dagar när de inte är styrketräning.
  • Om musklerna arbetat för hårt eller för ofta kan det leda till trötthet eller utmattning.