Vilka är de bästa tipsen för Scenario utveckling?

May 20

Scenario utveckling används i näringslivet för att fatta strategiska beslut och bedöma potentiella möjligheter och hot genom att utarbeta en rad möjliga scenarier för vad som kan hända i framtiden. Det är viktigt för företag som gör scenarioutveckling för att begränsa de scenarier för att frågor som möjligt kan påverka dem, och därmed effektivisera processen. Dessutom bör ledningen se till att bedöma hela situationen som leder till det scenario resultatet, eftersom det kommer att ge en inblick i hur framtiden kan utvecklas. Slutligen bör ett företag som utför scenarioutveckling försöka identifiera sin önskade resultatet, vilket kommer att hjälpa dem att fatta beslut som kommer att leda dem till det målet.

Alla företag som kunde förutsäga framtiden skulle ha en betydande fördel på sina konkurrenter och resten av marknaden. Tyvärr, är framtiden omöjlig, så det näst bästa att ett företag kan göra är att försöka förbereda sig för alla tänkbara framtida utfall. Det är därför den strategi för utveckling av scenarier är populärt. Det är viktigt för ett företag att gå denna väg för att följa några enkla regler för att få maximal effekt från processen.

För att hålla utvecklingsscenario blir för otymplig, bör företag försöker bara fokusera på de möjliga utfall som skulle ha en betydande inverkan på den framtida verksamheten. Eftersom tredjepartskonsulter används ofta för scenarioplanering, bör ledningen se till att ha ett nära samarbete med dessa konsulter att skräddarsy processen så nära som möjligt till sin verksamhet. På detta sätt, kommer resultaten att vara relevanta och kommer att ge utmärkt material för företaget att analysera.

Även om det kan vara frestande att enbart fokusera på resultaten från ett utvecklingsscenario, kanske företag som gör detta inte dra full nytta av denna strategi. Genom att ta en titt på alla de otaliga variabler som kan leda till de olika utfall, kan ett företag i huvudsak blivit acklimatiserad till det okända. Detta kommer att ta en hel del av de överraskningar ur den potentiella affärs framtiden.

Begreppet den normativa scenariot är avgörande när de genomgår scenarioutveckling. En normativ scenario är en som representerar det bästa möjliga resultatet för ett företag av en uppsättning av alternativ. När detta scenario är identifierad, kan företagsledningen gå om att se hur det kan nå den punkten. Det är viktigt att den normativa scenariot vara ett realistiskt mål, ett som ett företag rimligen kan nå med tanke på vilka resurser och situation. Genom att identifiera ett mål och se hur det scenario realiseras, ett företag besitter en potentiell plan för framtida framgångar.