Hur fungerar Kinect Technology Work?

September 24

Kinect tekniken använder en infraröd (IR) projektor i samband med två kameror för att kartlägga ett utrymme i tre dimensioner. Tekniken känner igen mänskliga konturer och sedan extrapolera djup genom att undersöka ljuset avges av IR-projektor. En wireframe skelett delas varje mänsklig kontur, som sedan används för att tolka rörelser som spel ingångar. Varje Kinect kan känna igen flera personer samtidigt i syfte att multiplayer spel. Utöver denna rörelse sensing Kinect teknik, varje enhet har också en mikrofon array som kan användas för att ge vokala kommandon.

Den Kinect är en rörelsekänsliga videospel kringutrustning som inte kräver varje spelare att hålla en fysisk controller. Till skillnad från andra kamerabaserade videospel kringutrustning, är Kinect teknik kunna korrekt känna djup och utföra flera andra funktioner. Det sätt dessa enheter känner djupet är genom att projicera ett halvslumpfält av infrarött ljus i ett rum. När ljuspunkter slog ett objekt, är Kinect tekniken kunna avgöra hur långt bort det är genom att beräkna hur lång tid det tar ljuset att reflektera tillbaka till enheten. Detta möjliggör en djup karta skapas som en noggrannhet på ca 1 cm (ca 0,4 inches).

Samtliga av de beräkningar som krävs för att skapa en djup karta utförs av Kinect självt. Denna information skickas sedan till spelkonsolen tillsammans med en vanlig video feed från traditionell kamera. Båda dessa videobilder sänds med 30 bilder per sekund (fps). Konsolen kan sedan använda djupkartan för att spåra positionen för en person i tre dimensioner och den vanliga video foder för ansiktsigenkänning. Spelare kan lära systemet vad deras ansikten ser ut, varefter det är möjligt för Kinect teknik för att automatiskt logga in dem.

Utöver denna rörelsekänsliga tekniken, varje Kinect anordningen inkluderar också en mikrofonarray. Matrisen är sammansatt av fyra mikrofoner, vilket gör det möjligt för Kinect teknik för att känna igen källan till varje ljud i ett rum. Detta kan vara användbart för röstkommandon, eftersom det gör att enheten att avgöra vilken personen har talat. Det kan också låta enheten skilja mellan kommandon som utfärdats av en person och eventuella bakgrundsljud som härstammar från ett videospel eller film som spelas upp. Mikrofonerna kan även användas för röstchatt och i spelet kommunikation, vilket är egenskaper som normalt kräver användning av ett headset.