Vilka är de olika typerna av transportband Systems?

October 5

Transportband system används över hela världen i mycket olika branscher för att transportera och hantera material och produkter. Många transportband system finns på marknaden för att förmedla olika typer av produkter, oavsett om de är lätta eller tunga eller stora eller små. Några av de som vanligtvis används är bandtransportörer, drivna rullbanor, gravitation rullbanor och kedjedrivna bandtransportörer. Trådnät transportörer, pneumatiska transportörer, plasttransportörer och svanhalstransportörer är några andra exempel på allmänt använda transportörsystem. Några fler exempel på populära transportsystem är slat transportörer, transportörer i rostfritt stål, lutning transportörer och plattlänktransportörer.

Det speciella i plattlänktransportörsystem är mycket härdig bältet, vilket liknar spåren av en tank. Tillverkad av överlappande metallplåtar, kan detta bälte bära mycket tunga laster på grund av sin inneboende styrka och stel, metallisk yta. Företag använder denna typ av transportbandssystem i områden där transportören har att fungera i extrema miljöförhållanden. Bältet kan överleva både mycket höga och mycket låga temperaturer som kan förstöra bälten tillverkade av mer traditionella material, som gummi och tyg. Ibland plastplattor används i stället för metallplattor inom livsmedelsindustrin.

En av de mest använda systemen transportband, är gravitationsrulltransportören både lätt att installera och extremt mångsidigt. Det är en icke strömdriven rullsystem som mestadels är van vid lager att transportera boxed eller på annat väl förpackade material som inte kan glida in mellan valsarna. Kunna stödja ett stort utbud av vikter, är de oftast används för att transportera torra och fasta ämnen som inte är skadade av små mängder av vibrationer. De är inte lämpliga för att bära föremål som är halvfast, våt eller klibbig eller befinner sig i en pulver- eller vätskeform. Gravitations rullar bara transportera varor som har regelbundna former och kan inte störta.

Powered rullbanor är verkligen mångsidiga system eftersom de kan transportera material både horisontellt eller upp lutningar. De är i huvudsak gravitationsrullar drivs av en motor och kan förmedla paket och paket som är ganska lätta. Arrangemanget av valsarna gör den framåtgående rörelsen av det transporterade materialet oberoende av tyngdkraften. En annan ytterligare fördel är förmågan hos dessa transportörer att hantera ackumulation. När paketen når slutet av transportören, kan de ackumuleras utan några skador på systemet tills de överförs; detta gäller endast lätta paket.

Tyngre laster hanteras av kedjan drivbandtransportörer, vilket kan betraktas som fyrhjulsdrift motsvarighet i det stora utbud av transportbandssystem. Varje rulle är ansluten till en bredvid den med en kedja-och-kedjehjul kombination, som ger rullen en stor dragkraft och effekt. Byggandet av rullen förhindrar eventuella besked från att hända, vilket gör det till det bästa valet för att transportera pallaster. Motorn i denna typ av transportör är mittmonterad, som hjälper till att fördela vridmoment jämnt.

  • Vissa transportband är gjorda av plast.