Köp Future College Utbildning § 529 Förutbetalda Studieplaner

November 13

Förutbetalda undervisning planer kan du köpa framtida college undervisning i löpande kostnader. Planerna kan administreras av en särskild stat eller av en institution. Mängden pengar du lägger i din förbetalda undervisning konto är garanterad att köpa så mycket undervisning i framtiden som det skulle på den dag du lägga den i.

Statliga administrerad § 529 förbetalda undervisning planer försöka se återbetalnings vid en viss tidpunkt. Dessa planer transportera flera begränsningar som § 529 sparplaner donâ € t:

  • De flesta planer bär begränsningar för vem som får delta. Vanligtvis antingen ägaren av kontot eller utsedd stödmottagare är skyldig att vara en stat bosatt när kontot är etablerad.
  • De flesta planer bär begränsningar vad högskolor, universitet och högskolor som omfattas av planen. Generellt är de statliga skolorna omfattas; undervisning täckning på privata högskolor och universitet inom staten är prickig, och tuitions ur staten kan vara problematiskt.
  • Många förbetalda undervisning planer omfattar endast undervisning kostnader. Rum, styrelse och andra avgifter måste betalas vid tidpunkten din student deltar, från nuvarande inkomst eller andra besparingar, som en 529 sparplan.
  • De flesta förbetalda undervisning planer har en begränsad inskrivning / avgiftsperiod varje år. Om du planerar eller för närvarande investerar i en plan, donâ € t missa din gyllene tillfälle.
  • De bidrag gränser för förbetalda undervisning planer är betydligt lägre än för avsnitt 529 sparplaner; Om du € re försöker använda en 529 plan för att överföra en massa pengar för att en utsedd stödmottagare och att skjuta upp eller undvika inkomstskatt på vinsten, kan den förbetalda undervisning alternativet inte vara det bästa alternativet.
  • Om du behöver avbryta planen, är avgifter för att avsluta kontot. Många planer begränsa mängden som du får vid avbokning till ditt bidrag beloppet (minus avbokningsavgifter) eller din ursprungliga bidrag plus några få procent av inkomsten.
  • Distributioner på uppdrag av utsedd stödmottagare närvarande räknas som helt tillgängliga för att betala undervisning, och därmed kan minska berättigande ekonomiskt stöd.

Om du vet säkert att ditt barn eller barnbarn kommer att delta i en viss skola i framtiden kan en institutionell förbetalda undervisning planen bara biljetten.

Sedan 2002 har utbildningsinstitutioner tillåtits att erbjuda sina egna förbetalda undervisning planer. Dessa planer är i princip samma som statligt drivna förbetalda undervisning § 529 planer, förutom att enskilda institutioner (eller konsortier av högskolor och universitet) administrera dem och de bidrag som du gör är begränsade att använda på just den högskola eller universitet eller att viss grupp skolor.

Reglerna dessa planer är desamma som för de statliga planerna. Bidrag gränser varierar från skola till skola, beroende på aktuella undervisning kostnader.

Liksom alla andra 529 planer, de som administreras av en utbildningsinstitution är överförbara; om din utsedd stödmottagare beslutar att delta i en annan skola, kan du överföra ditt konto till en annan plan administratör. Dessutom, om din utsedd stödmottagare väljer att inte gå i skolan alls eller tar emot någon form av snålskjuts, kan du göra en skattefri rollover och namnge ett nytt utsedd stödmottagare, så länge som den nya stödmottagaren omfattas de tillåtna relationsregler.