Vad är bildspel presentationsprogram?

August 1

Bildspel presentationsprogram är ett program som gör det möjligt för användarna att presentera information i form av ett bildspel. Vanligtvis gör bildspel presentationsprogram presentatören att visa information på en stor skärm bakom honom medan han manipulerar informationen via en dator. Presentationsprogram är idealiskt för en presentatör intresserade av att lägga en visuell komponent till en ljudtung presentation som en föreläsning.

Bildspel presentationer var en gång användes med verkliga diabildsprojektorer, utan som den tekniska utvecklingen inom persondatorer utvecklats, program för dessa datorer gjorde också. Presentationsprogram är nu tillgänglig att användas av nästan alla användare på antingen PC eller Mac-datorer. Några populära bildspel presentationsprogram alternativ inkluderar Microsoft PowerPoint, OpenOffice.org Impress, Google Presentation och Apples Keynote. På grund av dess utbredning, många människor hänvisar till allmän bildspel presentationsprogram som helt enkelt "PowerPoint". Medan Microsoft PowerPoint är förmodligen den mest kända presentationsprogram på marknaden, dess alternativ är inte mindre lönsamma och beslutar vilka presentationsprogram för att använda kan, på många sätt, bara komma ner till personliga preferenser.

Trots de olika varumärkena och program som finns på marknaden, nästan varje exempel på bildspel presentationsprogram finns tre huvudkomponenter: textinsättnings och redigering, bild insättning och manipulation och en funktion som gör både text och bilder som ska presenteras i ett bildspel. Användare kan infoga text för att ändra eller komplettera sina presentationer eller för att påminna deltagare av huvudpresentationspunkter. På samma sätt kan personliga bilder eller bilder som ClipArt sättas in i presentationen för att hjälpa deltagarna visualisera textbaserad information. Visning av informationen i ett bildspel tillåter presentatören att komplettera sin presentation med ett verktyg som sannolikt kommer att hålla deltagarna uppmärksamhet.

Bildspel presentationsprogram ger presentatörer mer kontroll över sina presentationer. De får endast gå vidare till en efterföljande bild efter hans eller hennes punkter har klargjort, alla diskussioner har ägt rum och några frågor har besvarats. Dessutom kan den dynamik som bildspel presentationsprogram ger i en presentation inställning ge presentationen en mer interaktiv känsla. Standard kompletterande verktyg som pappersouts, svarta tavlor, affischer och blädderblock kan överges med korrekt användning av bildspel presentationsprogram. Till exempel, för presentatörer som vill ge deltagarna en fysisk kompletterande verktyg kan besluta att skriva ut sina bilder och dela ut dem till deltagarna så att de kan hänvisa till enskilda bilder under någon del av presentationen.

  • Bildspel presentationsprogram erbjuder grafik och en multimediaupplevelse.
  • En projektor kan behövas under ett bildspel presentation.