Vad en bra baskettränare Säger innan Game

August 1

Som en baskettränare, vad du säger till dina spelare innan tip-off - och hur du säger det - kan ha en stor inverkan på hur de spelar spelet. Här är några idéer om vad jag ska säga till ditt lag inför en match för att ange tonen för en rolig dag med basket.

En av de värsta diskussionerna du kan ha med barnen innan ett spel talar om motståndarens win-förlust rekord. Koncentration på rekord skickar oönskad signal som vinner är det viktigaste för dig. Istället styra samtal till andra områden, såsom de nedan.

Att vara nervös är en bra sak

Låt dina spelare vet att ha svettiga handflator eller fjärilar i magen är helt normalt och faktiskt föredrog. Nervositet är ett gott tecken att de bryr sig om spelet. Berätta för dem att även proffsen får nervös innan spel! Påminn barnen att ta några djupa andetag för att lugna sina nerver och slappna av och bara fokusera på att utföra de grundläggande färdigheter också.

Vinna eller förlora, jag stödjer dig

Oavsett om ett barn får i dubbla siffror och ditt lag vinner eller han underlåter att sjunka en korg och du förlorar, bör han alltid får samma behandling från dig: stöd och positiv förstärkning. Och barnet bör veta innan matchen att han ska få detta.

Misstag är okej

Om du låter dina spelare vet att även de bästa basketspelare gör misstag och att du accepterar misstag som en del av spelet, kommer du kunna dra till domstol mer avslappnad. Chansen är att de kommer att spela mer effektivt eftersom de inte kommer att frukta misslyckande eller din reaktion på det.

Vara en bra sport

Påminn dina spelare att hålla huvudet upp och vara respektfull om laget vinner eller förlorar, eller om de har en bra dag eller en sub-par dag. Också, låt dina ungdomar vet att du vill att de ska visa respekt mot motståndare och tjänstemän.

Under en av mina spel, jag. . .

Genom att dela några berättelser från din barndom basket upplevelser, du hjälpa dina barn förbli lugn, avslappnad och i rätt sinnesstämning innan spelet börjar. Om du kan skratta åt dig själv och skämta om vad som hände under ditt spelande dagar kan ett barn skratta med dig och vara mindre benägna att bli upprörd när hon gör en omsättning.

Prata om dina kompisar på det andra laget

Fråga dina spelare om de vet någon av barnen på det andra laget. Om du gör det skiftar fokus från att vinna och förlora och sätter deras sinnen på att prata om sina vänner. Om du coaching en avancerad nivå team, kan du också be om motståndarens tendenser (om de tenderar att köra till korgen eller föredrar att loft hoppskott, till exempel). Om du spelat i laget tidigare under säsongen, diskutera de positiva aspekterna av ditt lags spel den dagen för att hjälpa till att sätta dem i en positiv sinnesstämning.

Jag är glad att se dig i aktion

Barnen vill spela bra för att göra sina föräldrar och tränare stolt, så när du berätta för dem att du har förtroende för dem och är ivriga att se dem utföra, ge dig deras självkänsla ett stort uppsving.