Vad är det bästa sättet att Smält choklad?

October 3

Många recept kräver kocken att smälta choklad, och det är också nödvändigt för många olika desserter och för vissa sötsaker. Smält choklad, då kyls, gör också ett bra komplement till bakade recept och kan användas effektivt i chokladdekorationer. Det bästa sättet att smälta chokladen är att använda direkt värme och övervaka den noga.

För att smälta choklad, måste kocken utsätta den för indirekt värme. Värmen stängs den fasta substansen till flytande form, i stort sett på samma sätt som en pinne av smör liquefies under värme. En temperatur av 90 ° F (cirka 32,2 ° C) krävs, även om temperaturen kan tillåtas stiga mellan 104 ° F och 113 ° F (cirka 40 ° C och 45 ° C) i de flesta fall.

Choklad av en ljusare färg måste smältas noga, och kocken måste ta särskild omsorg för att undvika att bränna den. Av denna anledning finns det inställda temperaturer han eller hon bör följa när man försöker att smälta det. Till exempel, inte bör värmas mjölk och vit choklad till över 115 ° F (ca 46,1 ° C). För att smälta mörkare choklad, bör temperaturen inte överstiga 120 ° F (48,9 ° C). Det är bäst för kockar att kontrollera märkningen innan smältprocessen.

När du försöker att smälta choklad, är det bäst att värma den tills den är bara delvis smält. Den bör sedan avlägsnas från värmen och omrördes med en värmebeständig gummi spatel tills den är helt smält. Detta säkerställer chokladen inte blir brända.

Kockar bör också se till att pärlor av fukt inte blanda med chokladen, eftersom detta kan orsaka en kornig och knölig konsistens. Vit choklad är särskilt mottagliga för klumpar när de utsätts för alltför mycket värme på grund av de mjölktorrsubstans i den. Detta fenomen kallas beslag i den kulinariska världen. Om beslag inträffar vid försök att smälta choklad, kan det vändas genom att tillsätta en liten mängd vegetabilisk olja till choklad medan det fortfarande är över värmen.

En dubbel panna är det bästa verktyget att använda när smältande choklad, oavsett belopp. En dubbel Pannan består av två kokkärl, en staplade på den andra, med vatten i den nedre delen för att försiktigt tillföra värme till toppen av krukan.

  • Choklad täckta i kokosflingor.
  • Choklad.
  • Choklad ska smältas över indirekt värme.