Vad är Moremi Game Reserve?

February 24

Den Moremi Game Reserve är en nationalpark i det afrikanska landet Botswana. Denna park innehåller ett antal olika ekosystem och är hem för en mängd olika växter och djur. Området gjordes ett viltreservat 1963 av det lokala samhället och är nu under jurisdiktion av Botswana National Park-systemet.

Reservatet är liten i storlek jämfört med många reserver och nationalparker i Afrika, som bara omfattar 1.500 kvadrat miles (3.900 kvadratkilometer), men landskapet i Moremi Game Reserve är mycket varierande. Den Moremi Game Reserve omfattar en stor del av Okavangodeltat och inom reservatet finns laguner, kokkärl, vattendrag, grässlätter och skogar. Mångfalden av ekosystem ger besökarna möjlighet att utforska reserven med fyra hjul fordon, till fots eller med kanot.

Vilda djur är rikligt förekommande i Moremi Game Reserve. Mer än 400 fågelarter lever i reserven, och många landdjur finns i överflöd. Reservatet är hem till de stora fem djur som besökarna ser ofta för på safari. Varelserna i Big Five inkluderar elefanter, leoparder, lejon, buffel och noshörning. Andra djur som lever i reserven är giraff, schakaler, zebror, geparder och impala.

Den skyddade naturen av reservatet har gjort det ett utmärkt område att återinföra arter som är utrotningshotade. Både svart och vit noshörning har framgångsrikt återinförts. Den vildhund har blomstrat i reserven, eftersom ett projekt för att öka deras begränsade antal antogs i reserven 1989. Det beräknas att 30% av alla vilda hundar bor i Moremi Game Reserve.

Djur är alltid rikligt i reserven, men den bästa visning är från juli till oktober. Detta är den torra säsongen och under denna tid säsongs hål vattning i området försvinner. Wildlife blir därefter koncentreras kring de permanenta vattenkällor i Moremi Game Reserve.

Den Botswana National Park-systemet fokuserar på miljövänliga, låg påverkan turism. På grund av detta faktum, det finns begränsade loger och campingplatser inom Moremi Game Reserve. Guidade spelet enheter och spel promenader är tillgängliga, och besökare kan välja att göra en egen guidad tur med en fyrhjulsdriven bil. Det finns också guidade kanotturer längs vattenvägarna i Okavangodeltat. Detta område är benägen att myggor och besökare rekommenderas att tala med sin läkare om att förhindra malaria innan du anländer.

  • Resenärer på safariturer kan upptäcka "Big Five" på Moremi Game Reserve.
  • Giraffer kan hittas i Moremi Game Reserve.
  • Leopards, en "stor katt" arter som sover och äter i träd, är bland de vilt som lever i Moremi Game Reserve.
  • Lions kan hittas på Moremi Game Reserve.