Vad är en Viola?

March 5

Den viola är ett stränginstrument som är kusin till fiol. Den spelar på en djupare timmer och anses vara en alto till Violina € s sopran. Även om de flesta antar violan är mycket större än fiol, är detta inte fallet. I genomsnitt, de flesta är ungefär 16 inches (40,64 cm) i längd. Detta är bara 2 inches (5,08 cm) längre än en fullstor fiol.

Den minimala storleken Skillnaden resulterar i en rikare och fylligare ljud än den som produceras av fiolen. För att replikera akustiken i en fiol, skulle viola måste vara minst 21 inches (53,34 cm) lång. Men skulle det visa sig opraktiskt för violist. Dock har försök gjorts att framställa violinliknande akustik på viola. Några har gått nästan 19 inches (48,26) långa. Detta är fallet med instrumentet från början användes för många av Wagnerâ € s operor.

De flesta är nöjda med den traditionella storleken dock, och många violinister gör hoppet till viola. Instrumentet kan vara bekvämare att spela för människor med större händer. Som väl är instrumentet inte ett förstahandsval för många. Faktum är att många violinister lär viola att kvalificera sig för musikaliska stipendier som de annars inte skulle kunna få så violinister. Det är förvisso sant att spelarna är mycket större efterfrågan på grund av den instrumenta € s mindre popularitet.

Detta betyder inte att vissa människor är inte strikt viola fans. Till exempel, JS Bach och Mozart både drog att spela den i orkestrar att spela fiol. I själva verket, Bach och Mozart skrev några av de viktigaste tidiga verk för instrumentet. Bacha € s Brandenburg Concertos har omfattande viola harmoni. Mozartâ € s strängkvintetter, som presenterar två violiner, en viola och en cello, är utmärkta utmaningar för violists.

Det finns färre solon för detta instrument, även om många violin eller cello solon har transkriberats för viola. Oftast dess delar är harmoni snarare än melodi. Men några sticker ut bitar som Debussyâ € s Sonat för flöjt, Viola, och harpa kan ge violisten en huvudroll.

Viola anses ofta vara något mer utmanande att spela än fiol. Bågen är längre och armen måste hållas lite längre bort från kroppen. Musik måste bugade något snabbare än fiol arbete för att uppnå rätt ljud vid lämplig tidpunkt.

Liksom fiol, strängarna är fyra till antalet och trimmad, i de flesta fall, till stora femtedelar. Strängarna är C, G, D, A, jämfört med Violina € s G, D, A och E. De flesta musik är också skriven i alto klav. Denna klav är ganska ovanligt och kan ge violinisten byta till viola ganska huvudvärk. Dock skulle den nedre C instrumentets gör det svårt att läsa och lära botten anteckningar viola i klav.

Viss musik skriven för de högre strängarna kan ibland vara skriven på klav, men det kan vara svårt för oerfarna musiker att växla fram och tillbaka mellan klaver. Rutine musiker är oftast bekanta med både klaver och basklav, särskilt om de har haft någon erfarenhet genomför.

Moderna spelare som Cathy Basrak, huvud violast för Boston Pops och Boston Symphony är väl värt att höra. Vidare är viola musik inte uteslutande provinsen symfonisk musik. Man kan höra instrumentet i Kansasâ € stor hit Dust in the Wind och Velvet Underground presenterade dem på två album. Violas är också populärt i folkmusik och country.

  • Mozart drog spelar viola över fiolen i orkestrar.
  • Fioler har en högre tonhöjd än viola.
  • Johann Sebastian Bach, en kompositör av barocken, skrev många verk för viola.