Vad är Azulen Cream?

March 5

Azulen cream är en ansiktskräm vars huvudingrediens är kamomill. Azulen är en kemisk förening som är känd för sin blå färg, som är härledd från kamomillblommor. På grund av sin blå färg, är azulen även användas som ett färgämne i tvålar och kosmetika.

Historien om azulen användning sträcker sig tillbaka till 1400-talet, då tyskarna först destillerade och ångade det blå, oljiga förening genom kamomill blommor. Användningen av azulen cream sägs hjälpa till att läka flera typer av hudsjukdomar. På grund av dess anti-inflammatoriska egenskaper, är azulen ansiktskräm ibland rekommenderas av läkare för att hjälpa till med akne. Det används ibland som en holistisk behandling för rosacea, en hudsjukdom som orsakar permanent spolning. Azulen cream har också rekommenderas som en behandling för solbränd hud.

Utöver sina antiinflammatoriska befogenheter, är azulen cream också sagt att rengöra porerna. Används som en sammandragning, kan det ha en utslätande och åtstramande effekt på huden. Av denna anledning är azulen grädde ofta säljs som ett anti-åldringsbehandling för att bekämpa rynkor.

Kamomill olja har en lång historia som en lugnande förening. Dess växtbaserade doften är behagligt för många människor och kan ha en lugnande effekt när luktade. Således kan användningen av doftande azulen cream vara en angenäm upplevelse i sig. Liksom många moisturizers, kan azulen hudkräm hjälp med torr hud. Det rekommenderas att krämen appliceras efter handdukstorkning av från duschen så att det kommer att vara lätt absorberas.

Azulen används också som en färg i tvålar. Oljan blandas med vita tvålar för att framställa en blå färg. Om tillräckligt många av essensen används kommer kamomill också ge sin doft till tvål. Beroende på tid och temperatur för destillering, kan kamomill olja visas som många andra färger, och styrkan i dess doft kommer också att variera. I vissa fall kan oljan även vara guld, vilket är särskilt uppskattad av den franska.

Trots dess utbredda användning i kosmetika, fördelarna med azulen cream är kontroversiella. Under 2009 har en pågående studie av de hundratals medicinska användningsområden för kamomill publicerad av MedlinePlus, en databas som upprätthålls av USA National Library of Medicine. Av alla de kamomill essenser som för närvarande på marknaden, har endast 15 genomgått medicinsk studie. Azulen ansiktskräm var på listan över objekt som inte kunde sägas vara klart fördelaktigt eller skadligt när det används som behandling för hudåkommor.

  • Azulen cream används ibland som en holistisk behandling för rosacea.
  • Azulen cream används ofta för att behandla solbränd hud.
  • Azulen cream säljs ofta som en anti-aging behandling för att bekämpa rynkor.
  • Kamomill har en lugnande effekt.
  • Azulen cream är en ansiktskräm som innehåller kamomill.